Eva Meštrović: Vranje ima more talentovanih ljudi

Eko Taxi Vranje

,

Eva Meštrović je rođena 1994. godine u Zadru. Odrasla je i živi u Splitu gde je završila Srednju školu likovnih umetnosti, odsek grafički dizajn. Imala je dve samostalne izložbe. Prvu u Galeriji evropskog parlamenta u Splitu, a drugu kao najistaknutiji učenik vranjske Likovne radionice.
 „Nije bitna veličina jednog grada, već koliko će grad iznedriti veličine od ljudi. Smešno je misliti da u malom gradu nema perspektive. Vi imate more talentovanih ljudi. Samo treba omogućiti disanje u ovom gradu. Ako je neko umetnik, diše kroz umetnost, ako je neko baletan, on diše kroz ples za koji mu je potreban odgovarajući prostor. Ja ovde ne vidim prostor da bi se ljudi posle fakulteta mogli vratiti. Zbog toga su u beznađu jer ne vide prostor i ne znaju kako da deluju. A, svojim delovanjem, čovek se razvija. Vranje sigurno ima jednu od jačih likovnih scena“, kaže za štampano izdanje Vranjskih Eva Meštrović, umetnica iz Splita i član vranjske Likovne radionice.

Preko društvene mreže, saznala je za Likovnu radionicu u Vranju, i tako stupila u kontakt sa Vesnom Marinković Stanković, voditeljkom radionice, koja je Evu dovela u Vranje 2013. godine.
„Sudbinski sam došla u Vranje. U Hrvatskoj nije bilo ovakvih radionica. Zapravo, ima ih, ali su skupe i ničemu te ne nauče. Kad sam čula za vranjsku radionicu, nisam se dvoumila“, prizaje mlada Splićanka.
Eva je učestvovala u više od deset grupnih izložbi. Radila je plakat za Ekološku radionicu i za Likovnu radionicu u Vranju. Pored slikanja, u slobodno vreme, bavi se fotografijom i pisanjem. Student je treće godine Akademije primenjenih umetnosti u Rijeci. Svaku pauzu između predavanja na fakultetu, iskoristi da dođe u Vranje.

Kompletan intervju možete pročitati u štampanom izdanju Vranjskih.

   • Ostavi komentar