„Ekremov čoček“ za gradonačelnika

Eko Taxi Vranje

– Ja sam potomak Bakije Bakića, i ne vidim ništa čudno što sam postao prvi „Šampion Guče“ – kaže za Vranjske Ekrem Mamutović koji je na najprestižnijem takmičenju srpske (pa zašto ne, i svetske trube), osvojio ovu laskavu titulu, uz novčanu nagradu od milion dinara, bronzanu statuu Desimira Perišića („srpski Oskar“ – kaže gradonačelnik Slobodan Milenković) i pravo da zastupa srpsku trubu na festivalima širom sveta.Od jutros, goč bije, truba se vije, ulicama Vranja, sve do gradske kuće.

Tom prilikom, u utorak je u maloj sali Skupštine Grada gradonačelnik Milenković priredio prijem za pobednički orkestar Ekrema Mamutovića, uz prisustvo predsednika Skupštine  Dejana Tričkovića, te gradskih većnika Zorice Jović i Dejana Bajramovića.

Biranim rečima, domaćini su se zahvalili šampionima što pronose slavu vranjske trube širom sveta, a u dužem, spontanom razgovoru, novinari su saznali uz kakve je sve napore i odricanja orkestar Ekrema Mamutovića došao došao do ovog prestižnog priznanja, a posebno je dirljivo bilo kada se šampion Guče, Ekrem Mamutović, izvinio komšijama, žiteljima Gornje čaršije, što danima i noćima nisu imali mira, zbog neumornog vežbanja orkestra.

Ali eto, isplatilo se, „Ekremov čoček“ je još jednom proslavio vranjsku trubu.

Još jedna zanimljivost, koju je izneo Ekrem Mamutović: „Od 2007. učestvujem na saboru trubača u Guči, i nijednom se nisam vratio bez nagrade; osim jednom – 2015, ali samo zbog toga što tada nisam ni učestvovao“.

G. M. A.
   • Ostavi komentar