EGZODUS: SVI na miting, ali POSEBNOSamo 14 autobusa krenulo je u petak iz Vranja za Beograd sa parkinga Sportske Hale, na veliki kontramiting SNS-a, pre svega u organizaciji ove stranke, dok će „Simpo“ i „Jumko“ krenuti svojim, zasebnim preozom.Autobusi su, zbog velike potražnje, dovoženi i iz inostranstva, pa je tako samo iz „Simpa“ za Beograd krenulo 12 autobusa iznajmljenih iz S. Makedonije.

Ispred hale, odakle su autobusi kretali, bilo je pre svega užurbano, ali, glavna fešta bila je u Banji, gde je mitingaše ispratila muzika.

Ovako velika potražnja prevoza potpuno je ukočil ostale aktivnosti u Vranju, pa tako glavni ovdašnjii prevoznik „Kavim Jedinstvo“u petak ne saobraća ni na jednoj lokalnoj, kao i na većini međugradskih linija, pa su Han, Bujanovac i Surdulica praktično odsečeni od sveta, kasne škole i obdaništa…

Iz Trgovišta je za Beograd krenulo sedam autobusa, ali su zaustavljeni na naplatnoj rampi jer nemaju elektronsko plaćanje putarine, što znači da su nepodesni za daleka putovanja.

No, naprednjake ništa ne sprečava da se raduju putu. Osmesi na licima medicinara, kojima je danas radni dan, po sebi dosta govore.

Socijalisti su na miting krenuli oko 11 časova, ali, i pored toga, čini se da je među organizatorima došllo do razmimoilaženja, jer je neko očigledno rešio da pokaže pravu snagu odbora u Vranju.

Ona se meri brojem autobusa, i to ako su puni. Ako nisu…

SSB  • Ostavi komentar