EDUKACIJE Penzioneri u Vranju u korak sa novim tehnologijama

Eko Taxi Vranje

Veliko interesovanje: penzioneri toom edukacije u Vranju (Foto: Vranjske), Cilj je da našim starijim sugrađanima razbijemo strah od korišćenja računara: Milan Kuželka (Foto: Vranjske), Ovo su za neke penzionere prva iskustva u radu s računarom: Stojče Pavlović (Foto: Vranjske)

U Udruženju penzionera opštine Vranje organizovana je konferencija za medije povodom održavanja besplatne digitalne radionice za starije Vranjance, kako bi se bakama i dekama omogućilo da ovladaju osnovnim veštinama rada na kompjuteru, da steknu znanja iz oblasti informacionih tehnologija, interneta, ali i da nauče da koriste pametne telefone i tablet uređaje.Milan Kuželka, potpredsednik Izvršnog odbora Organizacije za međugeneracijsku saradnju 35+, rekao je na konferenciji za novinare da je ovo treća godina kako ta organizacija, u saradnji sa svojim partnerima, udruženjima penzionera širom Srbije, sprovodi ovakve edukacije.

Od skora to čine i u gerontološkim centrima.

– Do sada smo bili u sedam gradova širom Srbije i imali smo preko dvesta učesnika.

Edukacije traju po pet dana s ciljem da našim starijim sugrađanima razbijemo strah od korišćenja računara – rekao je Kuželka.

Zamenik predsednika Udruženja penzionera iz Vranja Stojče Pavlović rekao je za portal Vranjske da mnogi lokalni penzioneri dosad nisu imali slična iskustva.

– Ovo Udruženje želi da starijim ljudima koji nisu imali prilike da koriste računare, uz pomoć organizatora kojima smo zahvalni, omogući da se upoznaju sa osnovama rukovanja kompjuterom – kazao je Pavlović.

Najstarija učesnica radionice imala je 84 godine, a među plaznicima đirom Srbije ima bivših glumaca, pilota, generala.

Pokrovotelji projekta pokrenutog pre tri godine su kompanija „Vip mobajl“ i Organizacija za međugeneracijsku saradnju 35+.

Radionice će se u Vranju održavati u periodu od 17. do 21. oktobra.

D. Pešić  • Ostavi komentar