ECDL program u Narodnom univerzitetu,

Narodni univerzitet je početkom ove godine potpisao vrlo značajan ugovor sa  „EBC“ test centrom iz Beograda na osnovu čega kandidatima, organizacijama i kompanijama može da ponudi informatičku obuku po ECDL programu. ECDL predstavlja međunarodni standard informatičke pismenosti.

Program su kreirali stručnjaci iz celog sveta, a proveren je i odobren od strane međunarodnih institucija.

Sa preko 15 miliona kandidata u 150 zemalja sveta ECDL  je najrasprostranjeniji standard informatičke pismenosti u svetu.

ECDL sertifikat je potreban  jer otvara vrata kod svih poslodavaca koji zahtevaju poznavanje rada na računaru.

Narodni univerzitet u  Vranju,  kao ovlašćeni zastupnik test centa po ECDL programu može da ponudi i standardnu i onlajn obuku.

Ima opremljen kabinet sa 10 računara, pristup internetu i sertifikovane predavače.

– Ono što je važno za nas kao ustanovu koja se bavi neformalnim obrazovanjem jeste činjenica da je Ministarstvo prosvete Pravilnikom za sticanje statusa Javno priznatog organizatora aktivnosti obrazovanja odraslih definisalo da se program obuke za rad na računaru i testiranje mora realizovati u skladu sa standardom ECDL.

Ovo je važan korak za akreditaciju programa  Narodnog univerziteta, kaže za portal Vranjske, direktorka Gordana Dimitrijijević.

Dodaje da za svega par nedelja, polaznici koji ranije nisu imali kontakt sa računarom stiču potrebno znanje za dobijanje međunarodno priznatog sertifikata.

Iskusniji korisnici računara imaju mogućnost da stiču napredna znanja. Kandidati se mogu pripremati samostalno korišćenjem literature, aplikacije za onlajn obuku ili pohađanjem kursa u Narodnom univerzitetu, koji je ovlašćeni predstavnik za testiranje po ECDL programu.

Inače,  ECDL predstavlja međunarodni standard informatičke pismenosti.

Program su kreirali stručnjaci iz celog sveta, a proveren je i odobren od strane međunarodnih institucija.

Sa preko 15 miliona kandidata u 150 zemalja sveta ECDL standard predstavlja najrasprostranjeniji standard informatičke pismenosti u svetu. ECDL sertifikat je potreban  jer otvara vrata kod svih poslodavaca koji zahtevaju poznavanje rada na računaru.

S.C.  • Ostavi komentar