DVERI: Vlast IGRA KOLO dok ŠUME GORE a vatra kreće prema CRKVAMA i KUĆAMA

Eko Taxi Vranje

GrO Srpskog pokreta Dveri Vranje saopštio je da je tokom vikenda dobio „alarmantno upozorenje od mesnih odbora u Belom Bregu i Katunu na stanje u njihovom kraju u kojem bukti požar već nekoliko dana, uz izostanak adekvatne reakcije Vatrogasne službe“.Česta je praksa da se u šumama u okolini Vranja podmeću požari kao paravan za nelegalnu seču šuma, ali ovde je zabrinjavajuća nezainteresovanost gradskih vlasti i nadležnih službi – kažu u pokretu Dveri, prenoseći pisanje svojih odbora.

Ovi pak odbori obaveštavaju javnost da je situacija oko njihovih naselja alarmantna, „posebno na području od Crkve Svetog Ilije, dela planine u Dubnici, Crkve Svetog Petra, kao i u području planine iznad sela Milivojca, Belog Brega do vojnog strelišta u Vrtogošu“.

– Ovde već pet dana gori stotine hektara hrastove, borove i bukove šume, što državne, što privatne. Vatra je došla na stotinak metara do kuća u selu Beli Breg gde se skoro ništa nije radilo na gašenju požara, i da gust dim već danima ugrožava meštane ovih sela.
Čelnici grada već nekoliko dana slave Dane Vranja u Beogradu, dok vatra guta ionako posečenu i uništenu šumu, pa će posle ovog požara stotine hektara ostati potpuno opustošeno i uništeno – kaže seu saopštenju pokreta Dveri.  • Ostavi komentar