DVERI: Uvozićemo ALBANSKI PARADAJZ ili neku drugu biljku?

Eko Taxi Vranje

Povodom najnovijih, kako se kaže u dopisu, „katastrofalnih izjava predsednika Aleksandra Vučića izrečenih na sastanku u Ohridu“, saopšenjem za javnost oglasila se i OO Dveri iz Bujanovca.U saopštenju se ocenjuje da dok poljoprivredni proizvođači u Bujanovcu svoje proiozvode prodaju po trotoarima, kao u nekim nerazvijenim afričkim zemljama, predsednik Republike se na sastanku u Ohridu zalaže za brži transport albanskih proizvoda, posebno napominjući paradajz.

Dveri ocenjuju da je ovakva njegova i po nacionalne interese nedopustiva izjava, još i „katastrofalna za našu poljoprivredu, u ovom slučaju – povrtarstvo“.

– Ne znamo da li predsednik zna da je Albanija primorska zemlja i klimatski mnogo pogodnija za uzgoj povrtarskih kultura, tako da naši proizvođači nikako ne mogu da im budu konkurencija. Samo u Bujanovcu na primer, gde se bostan tradicionalno gaji više nego u ostatku Srbije, proizvodnja je desetkovana baš zbog uvoza iz Albanije. Da ne pričamo kakve će to posledice imati po leskovački kraj – kaže se u saopštenju.

Dveri izražavaju nadu da su ovakve neodgovorne izjave date u svrhu političkog dodvoravanja, „mada nismo sigurni kome“.

– Na kraju, radi se o zemlji (Albanija) sa čije je teritorije izvršena agresija na našu zemlju i koja ne priznaje celovitost Srbije u ovim granicama. Predsenik je zaboravio i žutu kuću i trgovinu organima. Sad ga odjednom interesuje trgovina albanskim paradajzom, a možda je “paradajz” kodni naziv jedne druge biljke, koja drugačije raste, nije kvarljiva i deluje smirujuće na ljudsku psihu – kaže se na kraju saopštenja OO Dveri Bujanovac.

SSB  • Ostavi komentar