DVERI PORUČUJU SNS: Ne razgovarajte s nama kao premijer sa vama

Eko Taxi Vranje

Da li je istina da se, pored vaših 2.000 visokoobrazovanih kadrova u Vranju, sve političke odluke bitne za naš grad donose u Surdulici: jedno od pitanja Dveri

Srpski pokret Dveri u Vranju, reagujući na saopštenje vranjskog SNS u kome su nazvani „klerofašisoidnom grupacijom ljudi sa političkih margina“, odgovorio je u ponedeljak kontrasaopštenjem u kome se kaže da neće dozvoliti da im naprednjaci zabrane da kao opozicija postavljaju pitanja.– Dveri imaju daleko manje članova i glasača od SNS i to je činjenica.

Ipak se nadamo da nećete ponovo odgovoriti na naša pitanja na način na koji sa vama komunicira vaš predsednik stranke.

Ipak, vi tvrdite da niste “netolerantni i isključivi” poput nas.

Gospodo naprednjaci, opozicija ima pravo da vas kritikuje i postavlja vam nezgodna pitanja, bez obzira na odnos osvojenih glasova, jer da je odnos drugačiji vi bi ste bili opozicija, a mi vlast – kaže se na početku saopštenja Dveri.

Oni poručuju naprednjacima da „nemaju pravo da vređaju, omalovažavaju i etiketiraju opozicione stranke zbog toga što im postavljaju pitanja na koja se stide da odgovore“.

– Neodgovaranjem na konkretna pitanja, potvrdili ste tačnost istih, pa ćemo vam, u ime svojih, nešto malo glasača koje niste uspeli da zaplašite, podmitite i prevarite, postaviti još nekoliko:

– Da li je istina da se i pored toga što u Vranju imate 2.000 visokoobrazovanih kadrova, sve političke odluke bitne za naš grad donose u Surdulici?

– Da li je istina da je i pored toga što u Vranju imate 2.000 visokoobrazovanih kadrova, poverenje centrale u vaš izbor kadrova takvo, da su prinuđeni da vam šalju direktore iz drugih gradova, i da je lično gradonačelnik Leskovca doveo novog direktora Zdravstvenog centra u Vranju?

– Da li je istina da ste i pored toga što u Vranju imate 2.000 visokoobrazovanih kadrova, prinuđeni da iz penzije aktivirate reciklirane političare iz drugih stranaka, pa je tako gradski većnik za zdravstvo bivši kadar DSS-a, koji je za vreme direktorovanja u ZC ukinuo plaćanje dežurstva lekarima, a onda se nakon smene sa mesta direktora pridružio kolegama u tužbi protiv mere koju je sam doneo?

– Da li je istina da je od vašeg dolaska na vlast ukinuto pravo roditeljima na besplatno korišćenje usluga predškolskih ustanova za četvrto dete, čime je grad Vranje postao jedan od retkih gradova u Srbiji u kojem ne postoji takva podsticajna mera za povećanje nataliteta – nova su pitanja Pokreta Dveri, posle onih koje su prošle sedmice takođe postavili naprednjacima, nakon čega su oni uzvratili oštrim saopštenjem.

– Nadamo se da ste shvatili da smo vam postavili pitanja, a ne izneli tvrdnje i optužbe, i da razumete da pitanja ne možete da demantujete niti da nam zabranite da ih postavimo, već možete ako želite da odgovorite na njih – kaže se na kraju novog saopštenja Dveri.

Vranjske  • Ostavi komentar