Dušan Pavlović: Dosta je bilo rasipanja para

Eko Taxi Vranje

,

Mislio sam da znam kako sistem funkcioniše. Najviše sam bio šokiran institucijama koje su služile za rasipanje novca poreskih obveznika. Radi se o skupu institucija koji čine Ministarstvo privrede, Fond za razvoj, SIEPA i Agencija za privatizaciju. Taj skup institucija slikovito sam nazvao “mašinom za rasipanje para” – rekao je Dušan Pavlović, vanredni profesor na Fakultetu političkih nauka u Beogradu i poslanik pokreta „Dosta je bilo“, na promociji knjige „Mašina za rasipanje para“, održanoj u sali OKCE.
Knjiga govori o pet meseci njegovog boravka u Ministarstvu privrede 2013. godine,  u vreme dok je Pavlović Pavlović savetnik ministra privrede bio Saša Radulović.
Ukazao je na veliki problem našeg zdravstva, školstva, obrazovnog sistema, na veliki haos u našoj državi.
Ogroman novac dajemo kroz Fond za razvoj, a on ne odlazi u celosti tamo gde bi trebalo. Po mom mišljenju, treba da postoji sistem za procenu rizičnosti kome dajemo svoj novac, ujedno i sistem kontrole. Međutim, svedoci smo da takav sistem ne postoji – konstatovao je Pavlović.
Ovom knjigom Pavlović je želeo da dopre do velikog broja ljudi koji nemaju ekonomsko, teorijsko stručno znanje.
– Želeo sam da tematiku razume što veći broj ljudi, kako funkcioniše politički sistem i kakvu štetu ili korist može da ima u našoj privredi – istakao je Dušan Pavlović.

  • Ostavi komentar