Dragan Veličković NOVI DIREKTOR ZC Vranje!

Eko Taxi Vranje

Od danas centar sveta u ZC Vranje postaje pacijent i njegova prava: Dragan Veličković (Foto: Vranjske)

Odlukom ministra Zlatibora Lončara, ginekolog-akušer vranjske Opšte bolnice Dragan Veličković, prema najavama i očekivanjima, imenovan je za novog v.d. direktora Zdravstvenog centra Vranje.Veličković je portalu Vranjske u četvrtak ujutro potvrdio da je potpisao rešenje o imenovanju, a u prvoj izjavi medijima potencirao da od danas centar sveta u ZC Vranje postaje pacijent i njegova prava.

– Zdravstvena zaštita u Centru biće podignuta na mnogo viši nivo, a prava pacijenta i uslovi njegovog lečenja biće sveto pismo za lekare.

Radićemo na promeni svesti zdravstvenih radnika, posebno lekara kao nosilaca medicinskih usluga.

Moramo podići nivo higijene i uslova za lečenje na odeljenjima, a sva sredstva koja se iz RFZO odvajaju za naš ZC moraće namenski da se troše.

Prioriteti u radu biće mi oslanjanje na upustva ministra zdravlja u rešavanju nagomilanih ekonomsko-finansijskih i problema organizacionog karaktera – kazao je Veličković u izjavi za portal Vranjske.

Veličković je rođen u Vranju 1966. gde je završio Gimnaziju Bora Stanković, a 1992. godine Medicinski fakultet u Nišu.

Specijalizirao je ginekologiju i akušerstvo 1998. godine.

Dve godine radio je u Dispanzeru za žene Doma zdravlja u Vranju, a od 2000. je u Službi za ginekologiju i akušerstvo Opšte bolnice Vranje.

Član je stranačkog Saveta za zdravstvo GrO SNS u Vranju.

D. Dimić  • Ostavi komentar