Dragan Tomić: U SPS na delu „novčanik ideologija“

Eko Taxi Vranje

Dragan Tomić Mali – kako su  ga često zvali, ostavio je vidan trag na privrednoj, ali i političkoj karti Vranja u poslednje dve decenije prošlog veka. Bio je jedan od retkih koga nisu nosile emocije i teatralnost, već struka i praktične vrednosti. Tih i smiren, uvek je delovao iz drugog plana, ali su njegovi rezultati bili tako vidljivi. Mnogo je razloga što ovaj razgovor sa njim počinjemo pitanjem zašto se, posle penzionisanja, povukao u debelu političku ilegalu?– Bez obzira na dve politički važne funkcije – predsednika SO Vranje i načelnika Pčinjskog okruga, ja nikada nisam bio politički eksponiran toliko da budem u onoj prvoj liniji. No, tačno je, nema me u javnom životu, jer sam u 5. oktobru i nakaradnoj privatizaciji prepoznao proces uništenja svega što je u ovoj zemlji stvarano 50 godina, dok sam na lokalnom planu teško razočaran ljudima koji su do sada vodili SPS.

Uporedite nam onaj sa ovim SPS-om?

-To se jednostavno ne može uporediti. Mi smo ranije imali partiju sa ideologijom. Ovi danas su napravili SPS kakav odgovara njima i njihovim novčanicima.

Suštinski, u čemu se vi ne slažete?

-Kod nas je linija mere bila koliko ko radi u interesu građana. Kod ovih danas ispred interesa građana je njihov lični interes.

Kako ste doživeli odlazak sociokomunista u istoriju, posle 71 godine vladavine i dolazak naprednjaka?

-Ja sam taj trenutak smene očekivao i mnogo ranije. SPS sa ljudima koji su ga vodili, sa njihovim neznanjem, neradom, nepoštenjem, ničemu boljem nije imao da se nada.

Kompletan intervju pročitajte u štampanom izdanju Vranjskih.  • Ostavi komentar