Dr Miroljub Stanković: Jovice, pokaži kafanske račune

Eko Taxi Vranje

Dr Mioljub Stanković, gradski većnik i predsednik Saveta za zdravstvo vranjskih naprednjaka, kaže da mu apsolutno ništa jasno o razlozima za napad na njega od strane dr Jovice Stojanovića predsednika Novog sindikata iz Zavoda za javno zdravlje u Vranju.– Van pameti su sve te insinuacije koje su navedene u tekstu. Ja jesam predsednik Odbora za zdravstvo Gradskog odbora SNS, a li to ne znači da ja ovde kadrovišem. Zna se da je jedino ministar taj koji ima zakonska ovlašćenja da postavlja i razrešava direktore svih zdravstvenih institucija – odgovara dr Stanković.

Dr Jovica Stojanović: Kadrovisanje zbog kafanskih računa

On dalje navodi da mu takođe ništa nije jasno u slučaju smene dosadašnje vd direktorice Zavoda za javno zdravlje, dr Milene Mišić, pa konstatuje da se na taj način dr Stojanović zalaže za nešto što nema pravnog osnova.

– Što se tiče koleginic Mišić, sve je urađeno apsolutno po zakonu. Ona je mogla da bude vd direktor  dva mandata od po šest meseci, a ona je bila dve godine. Šta je onda tu sporno što više nije na čelnoj poziciji i što je ministar smenio – pita se naš sagovornik.

Smena na čelu ZZJZ: Svetlana Stojanović umesto Mišićeve

Oko insinuacija sa nekakvim kafanskim računima, dr Stanković se pita šta da kaže o tome kada je to svojevrsna podmetačina.

– Kakvo je to moje nekakvo pravo da ja, kao predsednik Saveta za zdravstvo, koristim nekakve kafanske račune na ime Zavoda? Evo ja ga prozivam da on iskoristi prvu priliku i da pokaže gde sam i kada ja tražio te neke kafanske ustupke – pita se dr Stanković.

A na naše pitanje, zašto je predsednik Novog sindikata u ZZJZ za svoje napade odabrao baš dr Stankovića, sagovornik kaže da mu ni to nije jasno.

– Verovatno misli da sam ja taj koji je iz nekih razloga, doveo do ove smene. Ja protiv dr Jovice Stojanovića kao kolege i čoveka, nemam nikakve primedbe. Primedbe su jedino te što on sa te pozicije treba da se bora za sindikalna prava radnika, a ne da kadroviš po u ustanovi gde radi – rekao je na kraju dr Miroljub Stanković, gradski većnik i predsednik Odbora za zdravstvo GO SNS u Vranju.

   • Ostavi komentar