Dr Jovica Stojanović: Kadrovisanje zbog kafanskih računa

Eko Taxi Vranje

„Jedan deo čelnika lokalnog establišmenta, koji je bio je pogođen činjenicom što su mu enormno bile uskraćene mogućnosti korišćenja ugostiteljskih usluga na tuđi račun. A žiro račun ZZJZ bio im je najbolji ventil za povratak u kafane, kaže dr Jovica Stojanović, predsednik Novog sindikata u Zavodu za zaštitu javnog zdravlja (ZZJZ), objašnjavajući najnovije kadrovske promene u ovoj ustanovi.Kolovođa hajdučkog odnosa prema Zavodu, ističe dr Stojanović,  postao je dr Miroljub Stanković, predsednik Saveta za zdravstvo SNS i većnik za zdravstvo, perjanica partokartskog kadrovisanja po zdravstvenim ustanovama iz vremena kada je bio lokalni funkcioner DSS-a,

„Pošto su zaposleni i reprezentativni sindikati oštro reagovali na pomisao vraćanja prethodne direktorke, Stanković i klapa su pronašli rešenje u članu lokalnog Saveta za zdravlje dr Svetlani Stojanović. Tzv. „sistemom spojenih sudova“ su izdejstvovali kod resornog ministarstva, kao osnivača, razrešenje dr Milene Mišić i postavljanje novog vršioca dužnosti, ističe dr Stojanović.

„Licemerno je bilo što tokom celog vd statusa dr Milene Mišić nisu dozvolili raspisivanje javnog konkursa preko Upravnog odbora, gde su sve  vreme imali većinu. Ali, njima nije bio potreban neko ko će biti izabran na konkursu, već neko ko će stalno biti u vd statusu, kako bi se na terenu lakše ostvarivali partijski i lični interesi, navodi dr Jovica Stojanović,predsednik Novog sindikata u ZZJZ.

Kompletan tekst možete pročitati u štampanom izdanju Vranjskih.

 

   • Ostavi komentar