Dom učenika u Vranju očekuje zelenu eko zastavicu

Eko Taxi Vranje

Dom učenika i studenata u Vranju, čeka na zelenu zastavu kako bi bio prepoznat kao prvi ekološki dom u Srbiji.Zainteresovane ustanove prijavljuju se za učešće u međunarodnom programu Eko-škole koji od njih očekuje da obrazovanje o zaštiti životne sredine podignu na poseban nivo, prateći nekoliko programskih koraka.

– Slogan ovog programa je “365 razloga da brinemo o našoj okolini”, treba cele godine raditi, ispuniti uslove koordinatora programa i dobiti zelenu zastavicu – ističe Maja Ristić, direktorka Doma učenika i studenata u Vranju.

Ona napominje da nakon dobijanja zelene zastave, svi korisnici Doma, pridržavaju se ekoloških pravila da bi naša životna sredina bila što uređenija.

– U završnoj smo fazi dobijanja eko zastave. Podneli smo zahtev zajedno sa Visokom školom primenjenih strukovnih studija u Vranju. Oni su zastavu dobili, sada očekujemo i mi – rekla je direktorka Ristić.

Institucionalnu podršku sprovođenju ovog međunarodnog programa dali su Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstvo zdravlja i Centar za promociju nauke.

Organizatori programa Eko-škole u Srbiji su ambasadori održivog razvoja i životne sredine.

J. Ristić  • Ostavi komentar