DjORDjEVIĆ: „Dinamu“ manje novca

Eko Taxi Vranje

Novi gradski većnik za sport Nenad Djorđević izjavio je za štampano izdanje Vranjskih da gradska kasa više ne možo da opslužuje FK Dinamo u obimu u kome je to činjeno u vreme vladavine socijalista.– Dinamo u svojim redovima ima isključivo igrače i trenere sa strane. To mnogo košta, a naše dece tu nigde nema. Došlo se u situaciju da klubovi dobijaju iz budžeta mali deo, a glavna masa para odlazi na plate zaposlenih u Sportskom savezu. To moramo da promenimo – kazao je Djorđević za Vranjske.

Kad su u pitanju klubovi, otkrio je Djorđević,  Dinamo je u prvih šest meseci potrošio sam 18,3 miliona, a svi ostali dobili su 10 miliona. Ukupan bidžet za sport je preko 100 miliona dinara.

– Ostatak je otišao je na plate! U prvih šest meseci ove godine na plate zaposlenih u Sportskom savezu otišlo je 14 miliona, za zaposlene u Javnoj ustanovi Sportska hala preko 18 miliona i do sada je na ime ličnih dohodaka za te dve ustanove isplaćeno 32.626.200 dinara! To je svojevrsni apsurd koji niko normalan neće više da toleriše, jer gubi se svrha vrlo značajne društvene uloge sporta – rekao je gradski većnik za sport.

On je sa svojim prethodnikom na funkciji većnika Darkom Filipovićem i funkcionerima Dinama razgovarao da se skupština kluba održi što pre.

– Da svi podnesu ostavke i omoguće nam da sa našim kadrovima otpočnemo rukovođenje Dinamom. Nije bilo otpora, jer svi su svesni novonastale situacije. Vreme curi i mora se sve to obaviti u što kraćem roku zbog priprema za narednu sezonu koja počinje 13. avgusta – zaključio je Djorđević.

Ostatak intervjua može se pročitati u štampanom izdanju Vranjskih koje se u četvrtak pojavilo na kioscima.

D. Stanić  • Ostavi komentar