DjORDjEVIĆ: Balon sali „Prestiž“ isključena voda zbog duga od oko 800.000 dinara

Eko Taxi Vranje

Naši službenici koji su nečinjenjem dozvolili da neka dugovanja za vodu zastare, moraće da odgovaraju: Goran Djorđević (Foto: Vranjske)

Balon sala „Prestiž“ isključena je sa vodovodne mreže zbog duga od oko 800.000 dinara, potvrdio je za portal Vranjske direktor JP Vodovod u Vranju Goran Djorđević.Sa navodnim vlasništvom nad balon salom povezuje se porodica Darka Filipovića, donedavnog gradskog većnika za sport i člana SPS, ali kao i u slučaju isključenja vode vranjskom SPS prošle sedmice, Djorđević, inače lokalni gensek SNS, navodi da nije reč o bilo kakvom političkom revanšizmu.

– Ponavljam da isključujemo sa mreže sve koji su dužni, čak i neredovne platiše iz Vodovoda, odnosno naše radnike – kazao je direktor Vodovoda.

U bazi podataka Agencije za privredne registre (APR), kao stoprocentni vlasnik „Prestige balon“ d.o.o. Vranje vodi se Snežana Filipović.

Zakonski zastupnik (direktor) firme je Žarko Filipović, koji je ujedno i suvlasnik (sa pola vlasničkog udela) u preševskoj firmi „Prestige“, dok druga polovina prema APR pripada donedavnom gradskom većniku Darku Filipoviću (on je ujedno i direktor preševske firme registrovane za proizvodnju mašina za poljoprivredu i šumarstvo).

– „Prestiž“ balon sala je isključena u momentu kada imamo informaciju da je firma vlasnik pred likvidacijom i svako tolerisanje dovelo bi nas u opasnost da kao dužnici pred mogućim gašenjem firme postanu problematični čak i po pitanju sudske naplate – kazao je Djorđević za naš portal.

On je dodao da je u Vodovodu formirana komisija čiji je zadatak da utvrdi činjenično stanje i podnese prijave onima koji su u sklopu preduzeća bili odgovorni da vodu naplaćuje na vreme, kao i da vode računa o tome da se dužnici utužuju na vreme, pre zastarevanja duga.

– Oni iz JP Vodovod koji su nečinjenjem dozvolili da dugovanja zastare, moraće da odgovaraju, jer se radi o nenaplaćenim parama javnog preduzeća, a ne o nečijem ličnom novcu – naglasio je Djorđević.

Vodovod je, nakon što je Gradski odbor SPS u petak platio deo dugovanja koje nije zastarelo, u ponedeljak ponovo priključio na mrežu zgradu Komiteta u kojoj se nalazi sedište ove stranke u Vranju.

Prema knjigovodstvu JP Vodovod, naveo je Djorđević, pravna lica u Vranju duguju oko 500 miliona dinara, od čega za 300 miliona postoje utuženja.

Ovu cifru treba uzeti sa rezervom, jer su na spisku dužnika mnoga preduzeća koja više ne postoje (Koštana, Zamber, Poljoprodukt, Konfekcija Sloboda itd) i čija su dugovanja u ovom momentu nenaplativa.

Građanstvo, pak, duguje oko 150 miliona dinara.

Trenutni procenat naplate vode je, po rečima Djorđevića, oko 93 odsto, a većina dugova je iz ranijih godina.

D. Dimić  • Ostavi komentar