Djorđević: Policija ne poštuje dogovor, spreman sam da lično nadoknadim štetu građanima

Eko Taxi Vranje

Vranjanac Žika Stojković je 8. januara dobio prekršajnu prijavu saobraćajne policije jer je iz Ohridske ulice skrenuo u Zmaj Jovinu, koja je promenjena u jednosmernu, iako na tom mestu i dalje nije postavljena odgovarajuća signalizacija.– U Ohridskoj ne postoji znak o zabranjenom skretanju ulevo jer se ulazi u jednosmernu ulicu. Taj znak je morao tu da stoji, njega nema, a nema ga ni u Čestelinskoj ulici, koja takođe izlazi na Zmaj Jovinu – rekao je za Kurir Stojković.

On je dodao da nije napravio prekršaj jer nije znao da ne sme da se kreće u tom smeru. Stojković će verovatno morati da plati kaznu od 6.000 do 20.000 dinara, oduzeće mu se dva kaznena poena, u zavisnosti od odluke prekršajnog sudije.

Nakon likvidacije Direkcije za izgradnju, obeležavanje ulica je prešlo u nadležnost Vodovoda. Goran Djorđević, direktor JP Vodovod u Vranju, rekao je da je iznenađen odlukom policije da počne da kažnjava vozače samo nekoliko dana od uvođenja novog režima saobraćaja.

– Dogovor je da bude mesec dana tolerancije i da policija u tom periodu nikog ne dira. Spreman sam da iz svog džepa nadoknadim štetu građanima koji su kažnjeni. Saobraćajni znaci za obavezan smer nisu postavljeni u Ohridskoj i Čestelinskoj, dobavljači ih nisu isporučili iako ih je Vodovod naručio još pre Nove godine – rekao je Djorđević.

Iz Policijske uprave Vranje poručuju da je u toku utvrđivanje činjenica, a da postavljanje znakova nije u njihovoj nadležnosti.  • Ostavi komentar