Direktorka Poreske uprave dve godine jača od suda i zakonaSlađana Stojanović, direktorka Poreske uprave, Filijala Vranje, već dve godine je jača od suda i zakona, jer ne vraća na posao Slađana Tomića, inspektora u PU, iako ima pravosnažnu sudsku presudu.Dana 25. septembra 2019. godine, Slađan Tomić je konačnim rešenjem Ministarstva finansija vraćen na rad, a na osnovu presude Upravnog suda, ali direktorka odbija da izvrši pravosnažnu sudsku presudu.

Stojanovićeva je narediča radnicima obezbeđenja da ne dozvole ulazak u prostorije Poreske uprave Tomiću, pa je angažovala i pripadnike Policijske uprave da spreče Tomićev dolazak na radno mesto.Po Tomićevoj tužbi, Osnovni sud u Vranju je doneo presudu da mu budu isplaćene sve zarade i naknade zarada, kao i putni troškovi sa pripadajućom kamatom, a troškovi parničnog postupka u iznosu od 84.223 dinara takođe idu na teret Poreske uprave.

Po Tomićevim tužbama u Osnovnom sudu u Vranju u postupku su tri sudska procesa, za zarade i putne troškove u 2019. godini, od februara 2017. do septembra 2019. i za zarade od decembra 2020. do maja 2021. godine, svi postupci sa jasnim i sigurnim ishodima u korist Tomića i ogromnim troškovima na račun Poreske uprave.

Konačno, pred Višim sudom u Vranju je postupak po Tomićevoj tužbi protiv Slađane Stojanović zbog zlostavljanja i mobinga, u procesu u kome je Viši sud najpre odbio tužbu, ali je Apelacioni sud u Nišu vratio na ponovno postupanje, ukazujući da je bilo zlostavljanja na radu od strane direktorke prema tužiocu.

Ukazujemo, Slađana Stojanović je rođena sestra Surduličanina Srećka Pejkovića, načelnika Pčinjskog okruga.

S. Kostić

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  • Ostavi komentar