DIMITRIJEVIĆ: Stamenković je definitivno smenjen, rešenje stiže

Eko Taxi Vranje

Ono što sam zatekao u Vranju je razočaravajuće: Nebojša Dimitrijević (Foto: JUG pres)

Direktor Opšte bolnice u Leskovcu i koordinator Zdravstvenog centra (ZC) Vranje Nebojša Dimitrijević izjavio je u ponedeljak da je dosadašnji v.d. direktora Vladimir Stamenković definitivno smenjen i da bi u toku dana trebalo da dobije rešenje o razrešenju.– Prvi moj zadatak kao koordinatora ove ustanove je naći novog direktora.

 Neko mora da vodi ustanovu, da potpisuje račune.

Ja to ne mogu, već imam deponovan potpis u Leskovcu, moraće to da radi neko drugi – rekao je Dimitrijević novinarima okupljenim na svečanosti u krugu Doma zdravlja povodom obeležavanja Dana medicinske škole u Vranju.

On će funkciju koordinatora vranjskog zdravstva, po odluci ministra zdravlja Zlatibora Lončara, obavljati narednih šest meseci.

– Radio sam u Vranju kao vojni lekar, ZC Vranje je svojevremeno bio zdravstvena ustanova za primer, znatno bolja od Leskovca, a ovo što sam sada ovde zatekao je razočaravajuće – kazao je Dimitrijević.

Dimitrijević je izrazio uverenje da neće doći do deobe ZC Vranje na Opštu bolnicu i Dom zdravlja, kako se to već godnama najavljuje, jer se to u većini sredina pokazalo kao ne baš srećno rešenje

To znači da će, nakon imenovanja generalnog direktora ZC od strane ministra, biti izabrani i novi direktor Doma zdravlja i upravnik Opšte bolnice u Vranju.

Kao ključne probleme u ZC, osim teške finansijske situacije (više stotina miliona dinara dugovanja), zapuštenosti opreme i radnog prostora, Dimitrijević je naveo poremećene međuljudske odnose i rašireno politikanstvo među lekarima u menadžmentu.

Dimitrijević je direktor Opšte bolnice Leskovac, član SNS.

Portal Vranjske se krajem prošle sedmice bavio iskustvima „leskovačkog modela“ upravljanja zdravstvom koji bi, prema najavama, trebalo da bude „preslikan na Vranje“.

Vranjske  • Ostavi komentar