DEMANTI AMBASADE BUGARSKE: Dimitrov i Stojkov uvek dobrodošli u ambasadu Bugarske u Beogradu

Eko Taxi Vranje

Povodom teksta Info Vranjskih „SLUŽBENA SOFIJA: Zaharijev, Dimitrov i Stojkov i dalje nepoželjni“ demantijem je reagovala i ambasada Republike Bugarske u Beogradu.U tekstu koji potpisuje izvanredni i opunomoćeni ambasador Bugarske u Srbiji Radko Vlajkov, koji je naglasio da je „sa interesovanjem ali i sa razočarenjem“ pročitao članak o kome je reč.

– Moje razočarenje proističe od toga da skoro sve u ovom članku ne odgovara istini. Njegov „izvor“ jedino bi mogli da budu ljudi koji žele da nastavljaju da škode položaju bugarske nacionalne manjine, kako i dobroj budućnosti odnosa između Bugarske i Srbije – kaže se u saopštenju.

U demantiju se izražava želja da se čitaoci obaveste da je na prijem 4. marta u Beogradu povodom Nacionalnog praznika Bugarske lično ambasador Vlajkov „pozvao desetke predstavnika bugarske nacionalne manjine u Srbiji“.

– Sekretar Nacionalnog saveta Igor Antimov se zahvalio na pozivnicama, te se angažovao da ih preda predsedniku Nacionalnog saveta Stefanu Stojkovu, njegovim zamenicima Strašku Apostolovu i Slavici Vasovu, predsedniku Izvršnog odbora NS dr. Angelu Josifovu i njegovim zamenicima Ljiljanki Vasilov i Dimitru Asenovu. Između brojnih pozvanih lično od mene bili su gradonačelnik Caribroda Vladica Dimitrov, predsednik Opštinskog saveta Zoran Džurov, predsednici nevladinih organizacija, direktori osnovnih i srednjih škola bugarske nacionalne manjine iz čitave Srbije, predstavnici manjinskih medija – kaže se u saopštenju.

Da je autor članka „SLUŽBENA SOFIJA: Zaharijev, Dimitrov i Stojkov i dalje nepoželjni“ A. Petrović „zatražio autentične informacije, mogao je da shvati da je na prijemu bilo prisutno ne 300, nego više od 550 ljudi, a među njima verovatno više od 100 pripadnika bugarske nacionalne manjine“, kaže se na kraju demantija koji je potpisao Radko Vlajkov, izvanredni i opunomoćeni Ambasador Bugarske u Beogradu.  • Ostavi komentar