Dekan promoviše osuđenu profesorkuOrganizovanje okruglog stola pod nazivom „Stvaralaštvo“ o naučno-istraživačkom i stvaralačkom radu penzionisane profesorke Stane Smiljković, koja je pravosnažno osuđena na tri meseca zatvora, uslovno na godinu dana, još jedan je gaf dekana Pedagoškog fakulteta u Vranju Zorana Momčilovića.Penzionisana profesorka Pedagoškog fakulteta Stana Smiljković, zbog pravosnažne presude u kojoj je osuđena na tri meseca zatvora, uslovno na godinu dana, ne bi smela da priviri na fakultet među studente. To nije smetalo dekanu Momčiloviću da joj organizuje okrugli sto, što samo po sebi dovoljno govori da se radi o ljudima istovetnog mentalnog sklopa. Ovu tvrdnju dokazuje i prisustvo predhodnog dekana dekana Stojana Cenića -, objašnjava sagovornik InfoVranjskih, takođe profesor univerziteta u penziji.

Okrugli sto „Stvaralaštvo“ posvećen radu Stane Smiljković održan je polovinom aprila ove godine u Vranju, na Pedagoškom fakultetu.

Podsećamo, Stana Smiljković je pravosnažno osuđena u Osnovnom sudu u Vranju na tri meseca zatvora, uslovno na godinu dana, presudom K.br. 387/15 od 15. septembra 2016. godine, zbog zloupotrebe službenog položaja, jer je kao dekan fakulteta rashodovanjem 380 primeraka knjige „Metodika nastave srpskog jezika i književnosti“ nanela štetu fakultetu u iznosu od 380.000 dinara.  • Ostavi komentar