Dejan Manić u sukobu interesa

Eko Taxi Vranje

Radnike Skijališta za 1,5 miliona prevozila firma u kojoj Manić ima deponovan potpisDejan Manić, dojučerašnji direktor JP „Skijalište Besna kobila“, za usluge prevoza tokom 2015. godine platio je gotovo 1,5 miliona dinara firmi u kojoj ima deponovan bankarski potpis – piše u štampanom izdanju Vranjskih.

Radi se o firmi „Euro MB plus doo“ iz Bresnice, u kojoj je deponovan potpis imao još i Nebojša Kostić, šef odbora Jedinstvene Srbije (JS) u Vranjskoj Banji, stranački drug Dejana Manića koji je predsednik Gradskog odbora te stranke.

Na osnovu analitičkih kartica iz gradskog budžeta, Skijalište je 2015. koristilo usluge ove firme za prevoz svojih radnika do Planinarskog doma na Besnoj kobili.

Vlasnik deponovanog potpisa ima pravo da podiže i uplaćuje novac kao i da obavlja ostale bankarske transakcije.

Nemanja Nenadić iz organizacije Transparentnost Srbija rekao je za Vranjske da se Manić u ovom slučaju po svoj prilici našao u sukobu interesa.

Euro MB nije jedina firma koja je obavljala transport radnika Skijališta. Prema analitičkim karticama, Skijalište je na ovu stavku 2015. potrošilo gotovo 4,2 miliona dinara, a jedan od većih klijenata je firma NIAL iz Bresnice. Njen vlasnik je, prema APR, Nikola Krstić a upućeni sagovornici veruju da se radi o sinu Nebojše Krstića

Nebojša Kostić je na poznate brojeve telefona bio neodtupan za izjavu, dok Manić nije želeo da odgovara na pitanja da li je i na koji način povezan sa firmom Euro MB plus.

Manić je ranije u razgovoru za Vranjske rekao da je Skijalište za prevoz radnika raspisalo tender, a priče po kojima je povezan sa firmama koje obavljaju prevoz nazvao je lažima.

Dejan Manić je naglasio da nema dodatne prihode i da živi samo od svoje plate.

Opširnije čitajte u štampanom izdanju Vranjskih.

N.L.

   • Ostavi komentar