Danijel Anastasov prvi doplivao da Časnog krsta

Eko Taxi Vranje

, , , ,

Danijel Anastasov (31), iz Surdulice, pobednik je plivanja za Bogojavljenski krst koje se po prvi put održalo na Vlasinskom jezeru.Apsolvent sam DIF-a, leti radim kao spasilac na moru. Prvi put se takmičim, ali se nisam nešto specijalno pripremao. Plivam redovno leti, kao i zimi na bazenu u Beogradu od oktobra do januara, uvek sam u kondiciji. Mnogo mi je drago zato što mi je danas i krsna slava. Sad idem kući da sečem kolač – izjavio je za portal Vranjske Anastasov.

Među takmičarima bilaje i jedna dama. Muškarci su se džentlmenski dogovorili da ona uzme Krst, ali kad je ušla u vodu, nije mogla da nastavi i odustala je.

Srboljub Mitić, organizator takmičenja, rekao je da je organizacija ovakve manifestacije izuzetno naporna.

Prijavio se veliki broj plivača iz okolnih pravoslavnih zemalja poput Rusije, Rumunije, Bugarske, Crne Gore… Danas je nastupilo njih 23. Za ovakve aktivnosti, u skladu sa zakonom, mora se dobiti odobrenje Ministarstva unutrašnjih poslova.  Angažovana jei medicinska ekipa, profesionalni plivač i ronilac u svrhu bezbednosti takmičara. Jednom plivaču lekari nisu dozvolili da se takmiči jer je imao povišeni krvni pritisak– rekao je Mitić, predsednik i trener Karate kluba „Tandena“ iz Surdulice.

Trka je održana uz podršku Eparhije vranjske, Opštine Surdulica, mesne zajednice Vlasina Rid i dobronamernih ljudi.  • Ostavi komentar