DANAS SAHRANA NASTRADALOG RUDARA

Eko Taxi Vranje

Foto: Jelena Stojković, Večernje Novosti

Sahrana rudara danas, čekaju se rezultati obdukcije 

VRANjE, 16. decembra 2016. – U selu Gornja Ljubata kod Bosilegrada, danas će biti sahranjen Goran Venev (24) pomoćnik rudara, koji je u sredu nastradao u Rudniku olova i cinka „Grot“ na Krivoj Feji.

 

Mirjana Vukojičić Jović, portparolka Osnovnog javnog tužilaštva u Vranju  kaže da će se o uzrocima ove tragedije, treće u istom rudniku u poslednjih 14 meseci, znati više kada stignu rezultati uviđaja Republičke inspekcije za rudarstvo iz Beograda.

 

-Obdukcija je obavljena, Republička inspekcija je završila svoj posao, pa kada nam ti rezultati stignu, onda će svoj sud reći ovo Tužilaštvo – kaže portparolka.

 

Podsetimo, 15. oktobra 2015. godine, u jami je nastradao rudar Nikola Ljubičić (59) iz Vranja, a pre dva meseca Goran Stojiljković (42) iz Krive Feje.

Poginuo rudar u „Grotu“

Poslednjem ispraćaju Gorana Veneva prisustvovaće veliki broj rudara, za koje je Rudnik obezbedio organizovan prevoz.

 

-Osim reči saosećanja sa porodicom, svaki drugi komentar u ovom trenutku je suvišan. Znate, rudnik je to, radi se pod zemljom-kaže direktor  „Grota“ Miodrag Stojković.

 

Branislav Jović iz Jagodine, većinski vlasnik rudnika, je na bolničkom lečenju, tako da neće biti na sahrani.

 

-Ne mogu da vam kažem kako se osećam u ovom trenutku. Najgore od svega je što je u pitanju jedan mlad život. U firmi nikada nismo  žalili da ulažemo u zaštitna sredstva, ali se ipak i ovakve stvari dogode – rekao je Jović za „Vranjske“.

 

U selu Zlatokop kog Vranja, gde je nastradali Goran u porodičnoj kući živeo sa majkom i sestrom, svi su skrhani i u neverici da se sudbina tako poigrala sa ovim 24-godišnjim mladićem.

 

-Radovao se mnogo kada se zaposlio u rudniku. Pripremao se da se ženi, ali eto šta je sudbina uradila sa mojim bratom – u bolu kaže Tamara, sestra nastradalog Gorana.

 

Goran Venev je nastradao u sredu oko 08,30 časova na Otkopu IX, četvrtog Horizonta, Rudnika olova i cinka „Grot“ u Krivoj Feji, kada se na njega iznenada odronila jedna zemljana gromada koja ga je u trenutku usmrtila.

 

R. Irić

   • Ostavi komentar