DAN OSLOBODjENjA Dobitnici priznanja internista Timčić i policajac Ristić

Eko Taxi Vranje

Tri dana oslobođenja u jednoj godini: Gradska uprava Vranje (Foto: Vranjske)

U utorak 4. oktobra 2016. godine Grad Vranje obeležiće 98. godišnjicu oslobođenja u Prvom svetskom ratu.Najpre će u 9.30 sati biti organizovan prijem za predstavnike Udruženja potomaka ratnika oslobodilačkih ratova Srbije do 1918. godine, a potom će u 10 časova na svečanoj sednici Skupštine grada Vranja biti dodeljena priznanja.

Ovogodišnji dobitnici su prim. dr. Blagoje Timčić i kriminalistički policajac Policijske uprave Vranje Mile Ristić.

U utorak u 11 časova, ispred Spomen kosturnice na Šapranačkom groblju, biće odata pošta i održan parastos poginulim ratnicima u Velikom ratu.

U Galeriji Narodnog muzeja u Vranju u 12 časova biće otvorena izložba „Jug Srbije u Velikom ratu 1915 – 1918.“, autora Mire Ninošević i Veroljuba Trajkovića.

U sali Doma vojske od 19 sati biće održane promocije knjiga „Zarazne bolesti u srpskom narodu i vojsci tokom ratova u 20. veku“, dr Dragana Mikića i „Od partizanskog saniteta do sanitetske službe vojske 1941 – 1945.“, dr Veljka Todorovića i dr Branislava Popovića.

Vranje i dan-danas slavi tri dana oslobođenja grada – 31. januar, Dan oslobođenja od Turaka; 4. oktobar, Dan oslobođenja u Prvom svetskom ratu i 7. septembar, Dan oslobođenja grada u Drugom svetskom ratu.

Vranjske  • Ostavi komentar