Da li je moguća trajna epilacija

Eko Taxi Vranje

 Trajna epilacija ili uklanjanje neželjenih malja laserom je jedna od najinovativnijih metoda savremene dermatologije i kozmetike.

Upotreba lasera u ovoj praksi, danas je potpuno ispitana i ima široku primenu. Zavisnost ove procedure u najvećoj meri zavisi od stručnosti lica koje je sprovodi. Trebalo bi da ovaj zahvat poverite dermatologu, mada i nemedicinska lica mogu biti dobro obučena.

Laserski zrak uništava koren dlake tako što se sprovodi kroz pigment do korena (folikula) dlake, što dovodi do termičkod oštećenja. Svakim sledećim tretmanom, koren biva sve više oštećen, što nakon predloženog broja tretmana, dovodi do trajnog prestanka rasta dlake. Važno je informisati se o kakvom aparatu se radi, pre početka tretmana.

Trenutno najefikasniji jesu aleksandritni i diodni laser, a glavna razlika između ova dva lasera jeste u dužini tretmana i bolnosti.

Broj tretmana i dužina tretmana isklučivo zavisi od kvaliteta dlake i pigmenta kože. Da bi prvi rezultati bili vidljivi, potrebno je minimum 3 tretmana a potpuni gubitak dlaka se očekuje posle šest.

Trajnost konačnog efekta laserske epilacije meri se godinam. Kod osoba sa hormonskim disbalansom je efikasna, ali manje nego kod osoba koje ga nemaju. Posle nekoliko godina, neophodno je ponoviti tretmane, ali ne u meri u kojoj ste prvi put. Pre prvog tretmana potrebno je ne čupati dlake iz korena 3-4 nedelje, takođe se ne preporučuje izlagati kožu sunčanju u toku trajanja laserskih epilacija.

Što se tiče bezbednosti kože i potkožnog tkiva, ona je potpuna sa laserima koji su specijalizovani samo za epilaciju.

Velika je razlika kada se koristi IPL epilacija i kada se koristi laser.

Cena laserske epilacije zavisi od regije koja se tretira:

Nausnice: 30e

Brada: 50e-80e
Epilacija zulufa: 60e-90e
Epilacija nogu sa preponama: 450e – 600e
Epilacija pubisa: 80e-100e
Intimna regija + perianalno: 170e-260e
Epilacija pazuha: 80e-100e
Epilacija potkolenica: 180e-230e
Epilacija malog stomaka: 60e-90e
Podizanje niskog čela: 90e-120e
 

   • Ostavi komentar