Dačić zaobišao Novicu Tončeva, pa se izvinio

Eko Taxi Vranje

, ,

Ivuca Dačić, predsednik SPS, zaobišao je na putu ka Bosilegradu Novicu Tončeva, predsednika surduličkih socijalista. Novica Tončev, kako Vranjske saznaju, bio je veoma ljut, spremljeno je i adekvatno saopštenje, ali tek nakon što ga je Dačić pozvao i izvinio se, stratsi su se smirile.

U vrlo oštrom saopštenju, Opštinski odbor SPS Surdulica  je od  Ivice Dačića zatražio objašnjenje i izvinjenje zbog toga što je, na putu ka Bosilegradu, zaobišao Surdulicu.

Nije normalno, ističe se u saopštenju, da predsednik SPS boravi u poseti Pčinjskom okrugu i da  zaobiđe opštinu u kojoj je SPS ostvario najbolji izborni rezultat.

„Poslednje je vreme da od Ivice Dačića dobijemo bar malo poštovanja za doprinos, poverenje i sve glasove koje smo u najtežim okolnostima obezbedili stranci“, navodi se u saopštenju.

Najavljeno istorijsko pomirenje srpskog i bugarskog naroda

Surdulički socijalisti ističu da je Dačić prošao i kroz selo Božica, u opštini Surdulica, u kome dva puta uzastopno SPS osvaja 99 odsto glasova. Predsednik SPS, kako se ističe, „nije izdvojio ni pet minuta da pokaže poštovanje prema meštanima koji mu nesebično poklanjaju poverenje“.

Premijer Bugarske i Dačić obećali pomoć bugarskoj manjini u Srbiji

„Svesni smo da Božica i Surdulica nisu Senjak i Dedinje, ali valjda smo i mi ravnopravni građani Srbije, a ne samo masa na mitinzima i rezervoar sigurnih glasova SPS-a pred svake izbore“, poručuje se u saopštenju OO SPS Surdulica.

Surdulički socijalisti, uz napomenu da su ovakvim ponašanjem povređeni pre svega kao ljudi, od predsednika SPS očekuju objašnjenje i izvinjenje.

U selu Božica rođeni su Novica Tončev, predsednik OO SPS Surdulice, i njegov rođeni brat Ivica koji je, zajedno sa Dačićem, boravio u poseti Bosilegradu.  • Ostavi komentar