CVETKOVIĆ: Smanjujemo broj zaposlenih u Sportskom savezu, hitno!

Eko Taxi Vranje

Manje plate funkcionerima, bez neotrebnih transfera novca ka JU Sportska hala: Nebojša Cvetković (Foto: D. Stanić, Vranjske)

Po ustoličenju na funkciju predsednika Sportskog saveza (SS) Grada Vranja, Nebojša Cvetković izjavio je za portal Vranjske da će glavni cilj njegovih predstojećih aktivnosti biti usmeren na smanjenje broja zaposlenih u SS.– Nije logično da Sportski savez Srbije ima 8 zaposlenih, a da SS Vranja zapošljava 31 radnika.

Formirali smo radnu grupu za razmatranje tog problema i u petak ćemo, u razgovoru sa gradonačelnikom Slobodanom Milenkovićem i većnikom za sport Nenadom Djorđevićem, usaglasiti konačan stav po ovom pitanju.

Odmah potom, otići ćemo u Ministarstvo omladine i sporta Vlade Republike Srbije i sa njima dogovoriti po kom modusu bismo, na bazi Zakona o radu, mogli umanjiti broj zaposlenih – rekao je Cvetković za portal Vranjske.

On je odao da će plate funkcionera u SS biti smanjene.

– Ukinućemo nepotrebna plaćanja Javnoj ustanovi Sportska hala, jer će svi klubovi ubuduće trenirati u salama srednjih škola.

Sportska hala dobijaće novac samo za troškove odigravanja utakmica – zaključio je Cvetković, najavljujući uštede svuda gde je to moguće.

D. Stanić  • Ostavi komentar