Crvena jabuka i najjači Vranjanac za Dan grada

Eko Taxi Vranje

Obeležavanje 31. januara, Dana oslobođenja grada od Turaka, počeće u sredu 25. januara, objavio je zvaničan gradski sajt.Centralni događaj za široke narodne mase biće koncert „Crvene jabuke 30. januara u Hali sportova u Vranju.

Na dan oslobođenja Vranja od Turaka, 31. januara, gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković sa saradnicima organizovaće prijem za pripadnike 4. brigade Kopnene vojske.

Predviđene su svečanosti kod spomenika Čika Miti i u kasarni ,,Prvi pešadijski puk knjaza Miloša Velikog“.

U Domu vojske biće upriličena svečana akademija, na kojoj će zaslužnim pojedincima i kolektivima biti uručena priznanja „31. januar“.

Prvi put biće organizovana sportska manifestacija „Najjači Vranjanac“ 29. janaura, a istog dana planirano je proglašenje najboljih u vranjskom sportu za prošlu godinu.

Predviđeni su turniri u stonom tenisu, šahu, tradicionalni kup u skijanju „Djulbas i Kace“ na Besnoj Kobili i tradicionalno humanitarno takmičenje u malom fudbalu.

Prikupljena sredstva biće uplaćena na namenski račun za lečenje dece i mladih obolelih od malignih i drugih teških bolesti.

Priprema se i tradicionalni marš „Stazama oslobodilaca Vranja iz 1878. godine“.

U ponedeljak, 30. januara, biće organizovana manifestacija „Grad otvorenog srca“, održano predavanje na temu „Vranje i ratovi za oslobođenje južnih srpskih krajeva od Turaka“ i priređena izložba „Načelstvo okruga Vranjskog 1880–1915“.

   • Ostavi komentar