CRNI PETAK: Provera ko radi, a ko kontramitinguje

Eko Taxi Vranje

Grupa građana iz Vranja vršiće u petak 19. aprila kontrolu rada lokalnog javnog sektora u cilju uvida koliko je zaposlenih u ovoj oblasti odsustvovalo s posla zbog kontramitinga SNS u Beogradu, saznaju InfoVranjske.– Poreski obveznici ne plaćaju javni sektor da ide na kontramitinge jedne zaplašene stranke, već izdvajamo za njihove plate da rade svoj posao i budu na usluzi građanima. Zato ćemo na jedan diskretan način, traženjem administrativnih i drugih usluga, proveriti ko tog «crnog» petka radi, a ko je na mitingu – poručuje jedan od organizatora građanske provere „zaposlenosti“.

Po njegovim rečima, «provera će obuhvatiti kompletan javni sektor u Vranju».

– Prva će na «meti» građana biti Gradska uprava i njene službe, zatim sledi kontrola javnih preduzeća i ustanova republičkog i lokalnog značaja, gde želimo da utvrdimo da li su zaposleni, inače dobro plaćeni u odnosu na realni sektor, na svojim radnim mestima ili su na kontramitingu – upozorava sagovornik InfoVranjskih.

Organizator provere obrazlaže zašto je njegova grupa građana Vranja već obezbedila advokate za pružanje pravne pomoći zaposlenima u javnom sektoru koji odbiju da budu na kontramitingu SNS u Beogradu.

– Iz iskustva sa Vranjem i Vranjancima znamo da će hrabrih biti malo među zaposlenima u lokalnom javnom sektoru, pa nam angažman advokata ne predstavlja problem – iskren je sagovornik InfoVranjskih.

S. Kostić  • Ostavi komentar