Crédit Agricole i KfW 25 miliona evra za finansiranje projekata energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije

Eko Taxi VranjeBeograd, 05.02.2020 – Crédit Agricole Srbija potpisala je Ugovor o kreditu sa KfW, nemačkom razvojnom bankom, u ukupnom iznosu od 25 miliona evra, za finansiranje projekata za razvoj energetske efikasnosti i korišćenje obnovljivih izvora energije.

U skladu sa globalnom strategijom Crédit Agricole Grupe i postulatima društveno-odgovornog poslovanja koji u prvi plan stavljaju ekologiju, Crédit Agricole Srbija kroz ovaj aranžman sa KfW, pruža povoljne uslove kreditiranja za sve segmente poslovanja koji utiču na poboljšanje energetske efikasnosti i razvijaju korišćenje obnovljivih izvora energerije poput: energetski efikasnih sistema grejanja i hlađenja, energetski efikasnog osvetljenja, voznih parkova i mašina sa smanjenom emisijom ugljen-dioksida.

Kroz ovu kreditnu liniju, preduzetnici, mala i srednja preduzeća kao i poljoprivredna gazdinstva imaće mogućnost da iskoriste i deo bespovratnih sredstava kao i potpuno besplatnu pomoć tehničkih konsultanata koji ocenjuju izvodljivost i isplativost projekta.  • Ostavi komentar