Civkarovski promenio advokate, žalbe na prvostepenu presudu

Eko Taxi Vranje

Lekari Darko Civkarovski i Slaviša Kanački, koji su nepravnosnažno osuđeni na po tri godine efektivne zatvorske kazne i pet godina zabrane lekarskim pozivom zbog navodne lekarske greške, izjavili su preko advokata žalbe na prvostepenu presudu.Advokat Dragan Stojanov kazao je za portal Vranjskih da su on i kolega advokat Milomir Šalić iz Beograda, koji brane anesteziologa Kanačkog, žalbe podneli zbog bitne povrede postupka.

– I dalje osporavamo taj trenutak nastupanja životne ugroženosti deteta, kada ga treći lekar okreće sa boka na leđa i izaziva kritičnu situaciju, a sa kojim postupkom Kanački i Civkarovski nisu imali nikakve veze.

Što se tiče Kanačkog, on dete nije ni lečio, niti je devojčica bila njegova pacijentkinja, ima još dosta toga spornog.

Civkarovskom i Kanačkom po tri godine zatvora!

Tražili smo sednicu veća Apelacionog suda u Nišu kako bismo izložili naše navode iz žalbi.

Očekujemo da to bude za dva, tri meseca – rekao je Stojanov.

U međuvremenu, prema saznanjima portala Vranjskih, specijalista ORL Civkarovski je posle prvostepene presude promenio advokate (ranije bili Srboljub Stefanović i Miroslav Manasijević) i za branioca uzeo nekadašnjeg državnog sekretara u Ministarstvu pravde, niškog advokata Danila Nikolića, koji je takođe izjavio žalbu u ime svog klijenta.

Prvostpena presuda je dvojici lekara izrečena u Osnovnom sudu u Vranju početkom novembra 2016, nakon višegodišnjeg suđenja zbog nesavesnog lečenja maloletne D.M, koje je za posledicu imalo smrt petogodišnje devojčice 8. januara 2011. godine na Dečjem odeljenju vranjske bolnice.  • Ostavi komentar