CIRKUS na podeli paketića u Banji

Eko Taxi Vranje

Podela novogodišnjih paketića deci u Vranjskoj Banji u režiji banjskog odbora SNS prošlog vikenda izazvala je lavinu protesta majki romske dece koja nisu bila obuhvaćena podelom poklona, saznaju InfoVranjske.– Banjski naprednjacu su utvrđujući kriterijume za podelu novogodišnjih paketića, namerno ili slučajno, svejedno, pošli od principa «ko će kome, ako ne svoj svome», pa su paketiće podelili «svojima» i njihovoj deci. To su, međutim, primetili pripadnici romske populacije i uključili alarm za uzbunu majki romske dece, pa je nastala žestoka svađa i rasprava ispred prostorija SNS u Banji – priča sagovornik InfoVranjskih.

Po ovom izvoru, «banjskim naprednjacima je presela ovogodišnja podela paketića za Novu godinu»!

– Majke romske dece, uz uobičajene kletve i žustar protest, temperamentno su ušle u nimalo prijatnu svađu sa lokalnim naprednjacima darodavcima, koreći ih da su zaboravili kako su njihovi muževi na prošlim izborima zbog SNS delili pakete Romima kako bi glasali za Vučića i stranku na čijem je čelu. «Neka sada to isto rade ako smeju i imaju tri čiste naši muževi, odmah ima da ih iselimo iz kuće» – poručile su majke romske dece.

Izvor InfoVranjskih potencira «da su svi prisutni Srbi zdušno podržavali majke romske dece na njihovom protestu»!

– Neki su to činili iskreno, govoreći da sva deca imaju pravo na poklone, ali su neke baš zapalili vatru pozivajući se na politiku, «savetujući» nezadovoljnim Romkinjama u smislu «ako vam je, pa gi glasajte», «stegnite muževi da ne agituju za ovakvu stranku koja razdvaja decu» – «plastičan» je sagovornik InfoVranjskih.

Sagovornik InfoVranjskih na kraju zaključuje «da je nakon svađe ostao, ipak, mučan i težak utisak da se tako nešto nije smelo desiti u Vranjskoj Banji u kojoj vekovima zajedno žive Srbi i Romi»!

S. Kostić  • Ostavi komentar