CERA: Imamo TRI BORINE NEDELJE

Eko Taxi Vranje

Ministarstvo za kulturu i informisanje podržalo «Borinu nedelju» u organizaciji «Književne zajednice «Borisav Stanković», napomenuo je urednik KZ Miroslav Cera Mihailović na konferenciji za novinare.– Ministarstvo za kulturu i informisanje Republike Srbije finansijski je podržalo «Borinu nedelju», manifestaciju koju organizuje Književna zajednica koja nosi ime velikog pisca – saopštio je Cera Mihailović.

Poznati vranjski pesnik je odmah dao svoje tumačenje podrške «Borinoj nedelji» od strane Ministarstva kulture.

– To je znak da iza te podrške stoji ono što je najvažnije, a to je da je država Srbija prepoznala značaj i kvalitet ove manifestacije – ocenio je Cera Mihailović.

Urednik Književne zajednice «Borisav Stanković» primetio je «da se u Vranju ovog marta održavaju čak tri «Borine nedelje».

– Uz autentičnu «Borinu nedelju» u organizaciji Književne zajednice, odvijaju se i «Borini književni dani» i «Nedelja škole» u Gimnaziji «Bora Stanković», a sve to šteti i slavnom piscu i ljubiteljima pisane reči – upozorio je poznati vranjski pesnik.

Na kraju, Cera Mihailović je naveo da značaj «Borine nedelje» najbolje potvrđuje činjenica da je celokupna struka u Srbiji uz ovu manifestaciju.

– Udruženje književnika Srbije, Srpsko književno društvo, PEN centar, Odeljenje za književnost Srpske akademije nauka i umetnosti i Društvo pisaca Vojvodine stoje iza «Borine nedelje – rekao je Cera Mihailović.

Lepo, samo, iza ove manifestacije ne stoji većnica Zorica Jović, što znači lokalna vlast.

Ova osoba je „Borinu nedellju“, stariju od pet decenija, proglasila privatnom manifestacijom, dok je pokušaj njene imitacije, „Književne dane“, proglasila državnim projektom, i to javno, za „Novosti“.

Sad Cera neka vidi šta će. Za Srbiju i njenu kulturu lako, tu je Jovićka.

SSB- S. Kostić  • Ostavi komentar