Centar Vranja od jutros bez grejanja zbog havarije u bivšoj „Intezi“

Eko Taxi Vranje

,

U utorak ujutro, oko tri sata, pukla je cev u bivšoj zgradi „Inteza banke“, u šetačkoj zoni u centru grada, što je posledica zamrzavanja vode u instalacijama, izjavio je izvršni direktor JP Novi dom Goran Petrović.On je za portal Vranjskih pojasnio da je do havarije došlo jer je ta zgrada, koja inače nije u funkciji i čiji su lokali prazni, zbog neplaćenih računa isključena sa mreže.

Voda je u cevima zamrzla, a čim je počela da se odmrzava, pokazalo se da imamo havariju.

Ipak, naše ekipe su od noćas bile na terenu, radili smo sve vreme i uspeli da saniramo problem, tako da su oko 9 časova ujutro počeli da polako grejemo stanove.

NOVI DOM Sve spremno za grejnu sezonu

Najpre će radijatori biti topli u stanovima na nižim etažama, a tokom prepodneva polako će se normalizovati zagrevanje svih stanova i lokala u užoj gradskoj zoni – rekao je Petrović u izjavi za naš portal.

Prema nekim nezvaničnim pričama, izgleda da je mraz ove zime iznenadio ljude u gradskoj toplani, a česte havarije navodno su posledica toga što remont na instalacijama nije urađen kako treba.

– Ne mogu to da komentarišem, jer nisam bio angažovan na pitanjima remonta.

IGNjATOVIĆ: Sanirane sve havarije na toplovodnoj mreži

Sada se voda odmrzava u grejnim instalacijama u objektima gde nije grejano i moguće je da se havarija pokaže još na nekom mestu.

Mi smo tu da sve probleme rešimo – kazao je Petrović.

U međuvremenu, Novi dom ima i problem sa obezbeđivanjem finansija jer je mazut, zbog odnosa ponude i tražnje, te poskupljenja ostalih energenata i naftinih derivata, od početka grejne sezone poskupeo sa 35 na 57 dinara po litru.

Dugovanja građana i pravnih lica prema Novom domu za  neplaćene račune iznose oko 150 miliona dinara.  • Ostavi komentar