„Bulatoviću, Vranje te neće“ (FOTO)

Eko Taxi Vranje

, ,

Bulatoviću, Vranje te neće, jer si prevario ne samo radnike «Koštane», već i radnike «Simpo tepiha» i drugih preduzeća, kao i ratne veterane, poručio je narodnom poslaniku Slađan Ristić, predsednik Inicijativnog odbora radnika ugašene fabrike «Koštana».On je ovo rekao na protestu radnika kome je prisustvovalo nekoliko desetina radnika pomenutih fabrika i članova Udruženja ratnih veterana iz Vranja.

Protest je iz bezbednosnih razloga, zbog delikatnog sudskog postupka u Višem sudu, održan ispred prostorija SNS u Vranju, što je dobilo posebnu konotaciju na početku izborne kampanje vladajuće stranke, čija priča i samohvalisanje odudara od žalosne i surove realnosti u kojoj živi većina građana.

Država Srbija prema mišljenju suda u Strazburu naslednik je dugovanja ugašenih državnih preduzeća, ali ona ne želi da isplati neisplaćene zarade radnicima «Koštane» i ostalima, obrazlažući to mogućim bankrotstvom države, čulo se na protestu.

– A kada daje ogromne pare Zvezdi i Partizanu, tada ne govori o bankrotstvu, a radi se o parama građana!? Poslanik Bulatović je prevario radnike «Koštane» «performansom» sa Centrom za socijalni rad, ali mi tražimo da nam se na osnovu presude Privrednog suda isplati ono što smo zaradili, ali država ne mari za naša potraživanja koja po radniku sa kamatom iznose oko 300.000 dinara – istakao je Ristić.

Ristić je zatražio odlazak i smenu poslanika Slaviše Bulatovića, Dragana Stevanovića Bosketa, državnog sekretara u Ministarstvu privrede i Gorana Đorđevića Đoše, sekretara SNS, označavajući ih kao glavne krivce za obmanu radnika «Koštane» i drugih ugašenih preduzeća.

U saopštenju Udruženja ratnih veterana, između ostalog, navedeno je «da je neizvesno šta sve donosi Zakon o borcima 1. januara 2021. godine».

– Osim nacionalnog priznanja i preskromnog boračkog dodatka, ništa drugo nećemo dobiti, jer država nije ispunila svoje obaveze ni prema radnicima niti prema ratnim veteranima, već vređa naše dostojanstvo! Po državi, borci imaju pravo da nemaju ništa, budući da država pokazuje nemoć da reši naše probleme, zaboravljajući da smo mi stali na branik otadžbine, a nismo dezertirali, već smo krv prolivali za ovu zemlju – istakli su ratni veterani na protestu ispred SNS.

Radnici i ratni veterani nosili su parole sa porukama: «Za dezertere dva zakona o amnestiji, za borce nijedan», «Vranje – Vranjancima», «Bulatoviću, Vranje te neće», «Vučiću, i mi smo deo Srbije», a okupljeni na protestu su burno reagovali na pominjanje Bulatovića, Stevanovića, Milana Trivunca, državnog sekretara u Ministarstvu finansija, Gorana Đorđevića Đoše i drugih aktuelnih vlastodržaca.

Skup je obezbeđivalo desetak policajskih službenika.

S. Kostić  • Ostavi komentar