BUJANOVAC Zbog radova na pruzi obustavljen saobraćaj međunarodnih vozova

Eko Taxi Vranje

Rusi rekonstruišu prugu: okolina Bujanovca

Akcionarsko društvo za železnički prevoz putnika „Srbija Voz“ saopštilo je da se “zbog nastavka radova na rekonstrukciji i modernizaciji pruge između Niša i Preševa, obustavlja saobraćaj međunarodnih putničkih vozova na relaciji Beograd-Niš-Skoplje-Solun”.Vozovi između Beograda i Soluna neće saobraćati do kraja važenja reda vožnje, 10. decembra 2016. godine.

Međunarodni putnički voz sa polaskom iz Beograda u 18.50 sati za Solun, na ovoj relaciji ne saobraća od subote, 3. septembra.

Tako će biti sve do 10. decembra 2016. godine.

Do tada neće saobraćati ni voz iz Soluna sa polaskom u 18.30 sati za Beograd.

Pauza je usledila 4. septembra ove godine.

U saopštenju se navodi da “vozovi između Beograda i Skoplja, koji zbog izvođenja radova na pruzi Niš-Preševo nisu u prethodnom periodu saobraćali, ni dalje neće saobraćati”.

Vozovi iz unutrašnjeg putničkog železničkog saobraćaja između Niša i Leskovca i u narednom periodu saobraćaće po već ranije izmenjenoj i objavljenoj organizaciji prevoza.

Organizacija železničkog saobraćaja na pruzi Niš-Preševo promenjena je zbog radova na rekonstrukciji i modernizaciji tri „južne“ deonice na Koridoru 10.

Reč je o deonicama ukupne dužine nešto više od 46 kilometara i to: Vinarci-Djorđevo (15 km), Vranjska Banja – Ristovac (17,7 km) i Bujanovac – Bukarevac (13,7 km).

Vrednost posla je oko 26,4 miliona dolara, a projekat se finansira iz ruskog kredita za modernizaciju srpskih železnica.

Vranjske  • Ostavi komentar