BUJANOVAC Mediji ključni u lokalu

Eko Taxi Vranje

OEBS nastavlja dobru saradnju s medijima (Foto: Bujanovačke)

Novi koordinator kancelarije Misije OEBS u Bujanovcu Djakomo  Bosisio najavio je nastavak dobre saradnje i tradicije koju je Misija OEBS uspostavila sa svim institucijama i medijima u ovom regionu.



On je, na konferencijiji posvećenoj marketingu i upravljanju, odnosno alatima za aktivno učešće zajednice u medijima, održanoj u Bujanovcu, istakao da lokalni mediji, u vremenu kada poslovno okruženje postaje sve komplikovanije, i dalje imaju ključnu ulogu u odnosima sa lokalnom zajednicom.

–Uveren sam da ćete, u trenutku kada se medijsko tržište stalno smanjuje, uspeti da se izborite  sa svim izazovima i problemima sa kojima se susrećete – rekao je Bosisio u obraćanju predstavnicima medija sa juga Srbije i Kosova.

Govoreći o lokalnim iskustvima u medijskoj oblasti, Žužana Serenčeš iz Nezavisnog društva novinara Vojvodine, je ukazala na to da se stiče utisak da pripadnici manjinskih zajednica, za sve ovo vreme reformi i transformacije medija, nisu u potpunosti uspeli da ostvare ustavno pravo na pravovremeno, istinito i objektivno informisanje.

Predsednik  opštine Bujanovac Šaip Kamberi je podsetio na važnost i ulogu medija u društvu, naročito lokalnih, koji se, zbog zakonskih izmena, nalaze pred važnim izazovima transformacije.

Kamberi je, pri tom ukazao na neophodnost bliske saradnje lokalne zajednice sa medijima koji više trebaju da se bave istraživačkim novinarstvom.

-Čini mi se da se na lokalnom nivou više radi na prezentaciji vesti onako kako se čuju – primetio je predsednik bujanovačke opštine.

Nastavak  skupa, čiji je organizator Misija OEBS u Srbiji bio je posvećen medijskim iskustvima u istraživanju marketinga i obezbeđivanju stabilnijeg finansiranja medija u lokalnoj zajednici.

Vranjske



  • Ostavi komentar