BUGARSKI KONZULAT jednom mesečno i u Vranju

Eko Taxi Vranje

Od sledeće godine u Bugarsko – srpskom centru u Vranju će se jednom mesečno organizovati konzulski dani, potvrdio je za Info Vranjske predsednik udruženja Bugarsko – srpski centar Darko Anačkov.Prema njegovim rečima to u praksi znači znači da će konzuli iz Niša u Vranju preuzimati dokumentaciju za državlјanstvo i pružati konzulske usluge zainteresovanim građanima.

– Ova usluga se svakako odnosi na sve građane Vranja koji imaju bilo kakvu potrebu za konzulske uslugama. Neće morati da putuju u Niš,već će u centru dobiti sve potrebne informacije ili radne vize, dokumenta za privremeni boravak,prevod i legalizaciju dokumenata i slično – pojašnjava Anačkov.

Prema njegovim rečima krajem januara bi trebalo definisati koji će dan u mesecu biti rezervisan za ove poslove u Vranju.

Inače, u opštinama Bosilegrad i Dimitrovgrad već postoji ovakva vrsta usluga konzulata iz Niša.

Podsećamo da Bugarsko – srpski centar postoji u Vranju od 2017. Godine i da iza sebe ima nekoliko važnih projekata koji promovišu, bugarsku kulturu, običaje i jezik.

NIV

Ovaj tekst urađen je uz pomoć Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Vlade Srbije. Tekst izražava samo stavove redakcije infovranjske.rs i Ministarstvo na snosi odgovornost za stavove iznete na portalu.  • Ostavi komentar