Budžet u sredu pred većnicimaBudžet za 2017. biće razmatran u sredu na sednici Gradskog veća, a pred odbornicima naći će se do 20. decembra.Ivan Stanković, član Gradskog veća za budžet i finansije, u izjavi za portal Vranjskih, saopštio je da će budžet za narednu godinu biti završen do utorka 13. decembra.

– Toga dana završićemo budžet za sledeću godinu i dostaviti ga Gradskom veću na razmatranje u sredu 14. decembra. Kako to već nalaže predviđena zakonska procedura, predlog budžeta Grada Vranja za  2017. godinu naći će se pred odbornicima Skupštine Grada najkasnije do 20. decembra, što znači da će biti ispoštovani rokovi predviđeni Zakonom o budžetskom sistemu – rekao je Stanković.

Većnik za budžet i finansije Grada Vranja osvrnuo se i na izostanak javne rasprave o budžetu koja je bila zakazana za sredu 7. decembra u velikoj sali gradskog parlamenta, ali nije održana zbog slabog interesovanja korisnika gradske kase i građana Vranja.

– Želim da se zna da smo mi imali kontakte povodom izrade budžeta za narednu godinu sa svim budžetskim korisnicima i saslušali njihove sugestije i predloge, ali smo izbegli raniju praksu da svi oni moraju pod nekom vrstom prinude da prisustvuju oficijelnoj javnoj raspravi, dok smo građanima prepustili na volju da li će doći na raspravu ili ne – objasnio je Ivan Stanković.

 

   • Ostavi komentar