„BRATSTVO“, OPET, I TO „NOVO“ Zaharijev u ulozi kolportera

Eko Taxi Vranje

Posle mnogo neizvesnosti i nesporazuma, pripadnici bugarske zajednice u Srbiji ponovo su dobili svoje štampano glasilo „Novo bratstvo“.List Bugara u Srbiji, kako stoji ispod imena ovih novina, osnovao je Nacionalni savet Bugara (NSB) u Srbiji, a izdavač je istoimeno preduzeće „Novo bratstvo“ iz Niša.

Ovaj dvonedeljnik, koji nastavlja tradicije lista „Bratstvo“ (u Nišu izlazio sve do 2012. godine), izašao je pod rednim brojem 1. a biće distribuiran besplatno.                                                                                                                                                                                                                                  

Kako u impresumu novina stoji, list „Novo bratstvo“ pripremaće redakcija čije je sedište u Nišu, a na čijem je čelu v.d. glavnog i odgovornog urednika Mila Vasov.

Prvi broj novog glasila zadržao je osnovni vizuelni dizajn i koncepciju prethodnog lista.

Izlazak prvog broja „Novog bratstva“ iz štampe, dočekan  je sa radošću i simpatijama u svim sredinama gde žive Bugari, a u Bosilegradu i sa trubačima.

O tome možda najbolje govori fotografija iznad teksta na kojoj se vidi da su kolporteri prvog broja novina u Bosilegradu bili najviši opštinski funkcioneri, predsednik opštine Vladimir Zaharijev i njegov zamenik Stefan Stojkov sa saradnicima.

R. Irić  • Ostavi komentar