Bosilegrad prednjači u okrugu po broju prikupljenih fiskalnih računa

Eko Taxi Vranje

Opština Bosilegrad nalazi se u grupi dvanaest opština i gradova u Srbiji u kojima je prikupljeno najviše fiskalnih računa za nagradnu igru „Uzmi račun i pobedi“.Na prvom mestu je Bela Palanka, a slede Dimitrovgrad, Bela Crkva, Plandište, Golubac, Sečanj, Prokuplje, Mladenovac, Bosilegrad, Rakovica, Savski venac i Titel, saopštilo je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave Vlade Republike Srbije.

Ukoliko bi takmičenje bilo završeno u ovom trenutku, ove najaktivnije lokalne zajednice dobile bi wifi zone sa besplatnim internetom za svoje građane.

U Vranju se dnevno podeli 3.000 koverti za nagradnu igru „Uzmi račun i pobedi“

Nadmetanje, koje je počelo pre četrnaest dana, trajaće do kraja marta, što je dovoljno vremena da se građani izbore za to da baš njihova opština ili grad dobiju besplatan internet.

Nagradna igra „Uzmi račun i pobedi“ samo je jedna od 68 mera u okviru godine borbe protiv sive ekonomije – edukativne kampanje koju je pokrenula Vlada Srbije, u saradnji sa NALED i društveno odgovornim kompanijama okupljenim u Savezu za fer konkurenciju.

Okosnicu ove kampanje, koja će trajati tokom 2017. i 2018. godine, čine nagradna igra sa fiskalnim računima i slipovima i takmičenje opština i gradova, navodi se u saopštenju.  • Ostavi komentar