BORINI POZORIŠNI DANI: Vranjski glumci još uvek odbrojavaju

Eko Taxi Vranje

Glumci šabačkog pozorišta izvešće na zatvaranju predstavu „Perikle“ Vilijema Šekspira, u režiji Nikite Milivojevića

Pod motom „Još uvek odbrojavamo“ u Vranju će od 21. do 26. oktobra biti održani 36. „Borini pozorišni dani“.– Iako raspolažemo skromnim budžetom učinili smo sve da ljubitelji pozorišne umetnosti ne budu uskraćeni za kvalitetan program festivala -izjavio je za portal Vranjske  v.d. direktora pozorišta Nenad Jović.

Pored premijere predstave „Uvela ruža“ Borisava Stankovića u režiji Milana Neškovića, festivalska publika će moći da pogleda predstave “Ne moš pobeć’ od nedelje“ Tena Štivičića, u režiji Slađana Kilibarda, Narodnog pozorišta „Toma Jovanović“ iz Zrenjanina; potom predstavu Primadone po tekstu H.S. Sinestera u adaptaciji i režiji Irfana Mensura pozorišta “Jugoart” iz Beograda, kao i predstavu „Drita“ koju je po tekstu Danice Nikolić režirala Ksenija Krnajski, “Puls teatra” iz Lazarevca.

Poslednje festivalske večeri glumci šabačkog pozorišta će izvesti predstavu „Perikle“ Vilijema Šekspira, u režiji Nikite Milivojevića.

– Prateći program biće u znaku nedavno preminule glumice Mire Stupice.

-Za 26.oktobar zakazano je otvaranje izložbe „Mira Stupica“ Narodnog pozorišta u Beogradu i projekcija filma „Vreme Mire Stupice“.

Festival će i ove godine biti revijalnog karaktera.

Konsultant i savetnik manifestacije je Željko Hubač, direktor drame u Narodnom pozorištu u Beogradu.

S. Cvetković  • Ostavi komentar