BORINI POZORIŠNI DANI I opet izvan pozorišnog doma, prateći program posvećen Miri StupiciPoslednje festivalske večeri glumci šabačkog pozorišta izvešće Šekspirovog „Periklea“ u režiji Nikite Milivojevića: plakat Borinih pozorišnih dana

U pozorištu „Bora Stanković“ završene su pripreme za 36. „Borine pozorišne dane“ koji će se održati u Vranju od 21. do 26. oktobra.Pored domaće premijere „Uvela ruža“ Borisava Stankovića u režiji Milana Neškovića, festivalska publika moći će da pogleda predstave “Ne moš pobeć od nedelje“ Tena Štivičića u režiji Slađana Kilibarde, Narodnog pozorišta „Toma Jovanović“ iz Zrenjanina, predstavu „Primadone“ po tekstu H.S. Sinestera u adaptaciji i režiji Irfana Mensura pozorišta “Jugoart” iz Beograda, kao i predstavu „Drita“ koju je po tekstu Danice Nikolić režirala Ksenija Krnajski, “Puls teatra” iz Lazarevca.

Poslednje festivalske večeri glumci šabačkog pozorišta izvešće predstavu „Perikle“ Vilijema Šekspira u režiji Nikite Milivojevića.

– Prateći program biće u znaku nedavno preminule glumice Mire Stupice.

Za 26.oktobar zakazano je otvaranje izložbe posvećeno njoj, Narodnog pozorišta u Beogradu i projekcija filma „Vreme Mire Stupice“:

Festival će i ove godine biti revijalnog karaktera, rekao je za štampano izdanje Vranjskih od četvrtka v.d direktora vranjskog teatra Nenad Jović.

–  Iako raspolažemo skromnim budžetom učinili smo sve da ljubitelji pozorišne umetnosti ne budu uskraćeni za kvalitetan program festivala – kazao je Jović.

Predstave u sklopu „Borinih pozorišnih dana“ biće izvedene na sceni Doma Vojske, pa je u skladu sa tim i Željko Hubač, konsultant i saradnik festivala, inače direktor drame u Narodnom pozorištu u Beogradu, i „kreirao“ repertoar.

S. Cvetković  • Ostavi komentar