BORINA KUĆA: Para ima samo za projektnu dokumentaciju

Eko Taxi Vranje

 Muzej kuća Bore Stankovića neće biti rekonstruisana ove godine, ali je obezbeđeno 500.000 dinara za izradu projektne dokumentacijerekao je za Vranjske gradonačelnik Slobodan Milenković.

On kaže da su prioriteti za rekonstrukciju spomenika koji su pod zaštitom države za ovu godinu Pozorište i Narodni muzej.

Elena Vasić Petrović, direktorka Zavoda za zaštitu spomenika kulture u Nišu, koji brine o spomenicim kulture koji su pod zaštitom države, kaže za Vranjske da su na kući Bore Stankovića potrebni „manji sanacioni radovi“:

„Zavod je još 2011. godine snimio i digitalizovao dokumentaciju postojećeg stanja kuće. Kao i tada, i prošle jeseni konstatovana je potreba za manjim sanacionim radovima na kući Bore Stankovića, kao što su prepokrivanje i sanacija dela krova od ćeramide, pregled krovne konstrukcije i eventualna zamena elemenata konstrukcije koji su propali“, kaže Elena Vasić Petrović.

Prema  rečima gradonačelnika Slobodana Milenkovića, ministar kulture Vladan Vukosavljević  je, kao zaljubljenik u delo Bore Stankovića, obećao pomoć za rekonstrukciju rodne kuće čuvenog pisca.

Proizvodnja kustosa  • Ostavi komentar