Bogat program za proslavu Dana oslobođenja Vranja

Eko Taxi Vranje

Obeležavanje Dana grada 31. januara, povodom 139. godišnjice oslobođenja Vranja od Turaka, počinje u sredu, 25. januara svečanom sednicom Skupštine grada sa početkom u 10 časova.Vikendom se održavaju brojne sportske manifestacije.

U subotu se održava turnir Grada u stonom tenisu i šahu, kao i humanitarni turnir u malom fudbalu.

Sa tog turnira, prikupljena sredstva biće uplaćena na namenski račun Grada za lečenje dece i mladih od obolelih od teških bolesti.

Zatim će u 19 časova biti nagrađeni najbolji literarni radovi na temu „Vranje, moj grad“, nakon čega će biti održan koncert Muzičke škole.

Drugovi četnici i gospoda partizani

U nedelju, 29. januara, u 11 časova, biće organizovana sportska manifestacija „Najjači Vranjanac“ na terenima Sportskog centra Vranje, kao i proglašenje najboljih sportista u protekloj godini u 20 časova u restoranu „A2“.

U ponedeljak, u 11 časova održaće se manifestacija „Grad otvorenog srca“ u Velikoj Sali Skupštine grada, a u 20 časova koncert grupe „Crvena jabuka“ u Sportskoj hali.

Na dan oslobođenja grada od Turaka, u osam časova, organizovaće se prijem za pripadnike 4. brigade Kopnene vojske, u Maloj Sali Skupštine grada.

U 10:30 časova, biće položeni venci i cveće na spomen Čika Miti.

Potom, u 12 časova održaće se vojna svečanost u kasarni „Prvi pešadijski puk knjaza Miloša Velikog“, a u 19 časova u Domu vojske svečana akademija i dodela priznanja „31. januar“.  • Ostavi komentar