BLOKIRANI ŠKOLSKI RAČUNI

Eko Taxi Vranje

,

 Najmanje dve srednje i jedna osnovna škola u Vranju su u blokadi računa, ali su njihovi direktori unisoni u tome da škole „nesmetano“ rade, no da neplaćeni računi kad-tad moraju da se namire.

– Da, u blokadi smo, ali škola nesmetano radi, lični dohoci se primaju, ima grejanja, struje… kažu direktori vranjskih škola čiji su računi blokirani.

– Već treći mesec smo blokirani – kaže Nenad Mišić, direktor Srednje Hemijsko-tehnološke škole – za sumu, tačno 882.330 dinara.

Svakodnevno nam dolaze presude, najviše za prevoz ranika, grejanje, struju,a mi nemamo novca da sve to isplatimo.

 

Daj pet karata!

 

Međutim – nastavlja Mišić – to ne utiče na lične dohotke zaposlenih u školi, nastava se odvija normalno, ima grejanja, ima struje, ali to kad-tad treba da se plati.

– Par meseci smo u blokadi – kaže direktor Srednje Ekonomsko-trgovinske škole Mome Andonović – za sumu od oko dva miliona dinara, najviše za prevoz zaposlenih, a stalno pristižu i nova dugovanja.

Bez obzira, škola radi normalno, nastava se odvija, lični dohoci nisu pod blokadom, to ide preko gradskog trezora.

– Naravno da smo se obraćali svaim nadležnima – nastavlja Andonović – Gradskom veću, nadležnom sekretarijatu, Odeljenju ministarstva prosvete, i oni imaju dobru volju da reše naš problem, ali jednostavno, kažu, odakle? Para nema.

– Račun OŠ „Vuk Karadžić“ je oko šest meseci u blokadi – kaže Dušan Stevanović, direktor škole – za oko dva miliona dinara, za sada jedino za putne troškove, a čekamo da stigne i ostalo.

Nisam previše pritiskao nadležne organe, ali u stalnom smo kontaktu i dogovaramo se kako da ovo rešimo, a moraće nekako da se reši.

Podatak da su pojedinim vranjskim osnovnim i srednjim školama računi u blokadi, izneo ja na današnjoj sednici Skupštine Grada Vranja predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Vranja Dušan Mladenović.

G. M. A.  • Ostavi komentar