BESRAMNO SAOPŠTENJE SNS-a, reakcije i ćutanje

Eko Taxi Vranje

Gotovo bespramno saopštenje Srpske napredne stranke u Vranju od srede, u svakom slučaju nešto do sada neviđeno na lokalnoj političkoj sceeni, izazvalo je burne reakcije.Pored kosterniranih građana, zaista zatečenih javnim diskursom koji promoviše SNS u Vranju, do sada je zvanično reagovao još samo banjski odbor DS-a.

Sve je počelo saopštenjem DS-a povodom 16 godina od ubistva premijera Đinđića, na koji je dan kasnije SNS našao razlog da odgovori svojim saopštenjem.

Pored niza neistina o nekakvim imaginarnim uspesima SNS-a, partije za koju je poznato da osim zloupotreba državnih resursa skoro da ekser u gradu za vreme svoje preduge vladavine nisu zakovali, SNS se usudio da ime mrtvog premijera koristi u sopstvene, dnevno političke svrhe.

– Gospodo demokrate i posle toliko godina od ubistva tadašnjeg premijera Zorana Đinđića, vi, njegovi politički unučići, ga i dan-danas ubijate i sahranjujete. Svojim nazovi političkim delovanjem ne dajete mu da počiva ni na onom svetu, već ga opijeni mržnjom i lažima svakodnevno prevrćete u grobu – piše, verovali ili ne, u saopštenju SNS-a.

Posebna je politička tragedija što na ovo do sada niko sa demokratske strane političkog spektra u Vranju nije reagovao, osim demokrata iz Vranjske Banje.

Oni pak za SNS imaju samo nekoliko pitanja, od kojih je najvažnije ono – zašto ta toliko uspešna partija mora da koristi usluge Đinđićevih ministara, u pokušaju da “spase zemlju” baš od zaostavštine tih istih ljudi?

Banjske demokrate pitaju SNS najpre «otkud Đinđićev ministar Aleksandar Vlahović na «Kopaonik biznis forumu» u funkciji predsednika Saveza ekonomista Srbije»?

– Zar to nije nespojivo sa vašim osudama pljačkaške privatizacije, jer je istini za volju idejni tvorac modela srpske privatizacije upravo bio Aleksandar Vlahović, ministar u Vladi Zorana Đinđića. Vi ste naprednjaci protiv, kako kažete, «pljačkaške» privatizacije, ali, gle čuda, njenog idejnog tvorca imenujete za predsednika Saveta ekonomista Srbije i on je «glavni» na vašem «Kopaonik biznis forumu» – primećuju banjske demokrate.

Članovi DS iz Vranjske Banje takođe pitaju SNS, «ako ste već protiv «pljačkaške» privatizacije otkud toliko preletača iz stranke Mlađana Dinkića u vaše redove»!?

– Dinkićevci su, doduše bivši, preovladali i u centrali SNS i u Gradskom odboru u Vranju, a bili su nosioci neoliberalne ekonomije koja podrazumeva prvobitnu akumulaciju kapitala. Kad ste ih već primili, da niste malo i vi «drpnuli» od te akumulacije? Uostalom, pogledajte vozni park u dvorištima predsednika GrO SNS u Vranju i predsednika Gradske opštine Vranjska Banja, vredan je više od 30.000 evra, pa valjda ne verujete da su to kupili od plate- pitaju banjske demokrate.

Bilo kako bilo, strah od Zorana Đinđića je toliki, 16 godina od njegove smrti, da mu SNS ni sada ne daje mira.

I pri tome čak i ne crvene!

SSB – S. Kostić  • Ostavi komentar