BANKOVIĆ: Počinje renoviranje motela

Eko Taxi Vranje

,

Boban Banković, vlasnik GP Banković iz Crne Trave, kaže da početak renoviranja Motela Vranje malo kasni zbog razrešenja spornih imovinsko-pravnih odnosa.Problem je bio u tome što se katastarska parcela ne vodi na Privredno društvo za ugostiteljstvo, turizam i usluge Vranje d.o.o, koje objekat treba da ustupi Republičkom komesarijatu za izbeglice i migracije, već na Republičku direkciju za imovinu.

Problem je prevaziđen, pa će GP Bankvić, koje je Danski savet za izbeglice odabrao na tenderu za izvođača radova, ovih dana ući u posed motela.

– Očekujemo ponovno priključenje motela na elektromrežu i da za nekoliko dana započnemo radove čija je vrednost dvadesetak miliona dinara – kaže Banković za portal Vranjske.

Migranti stižu u Motel Vranje

Prema projektu kragujevačkog arhitektonskog biroa  „Ceative box“, renoviranje i adaptacija Motela Vranje, te opremanje nameštajem, trebalo bi da košta oko 450.000 evra.

Motel očekuju građevinski i građevinsko-zanatski radovi, kompletna sanacija krova, a u enterijeru zamena podova, preuređenje i rekonstrukcija zidova i plafona, popravka i zamena stolarije i bravarije.

Podrum će biti preuređen u kotlarnicu i vešernicu.

Betoniraće se pripadajuće staze i trotoari.

Za zagrevanje objekta montiraće se novi kotao na pelet, sa pratećim radovima na grejnoj mreži, kao i instaliranje dva bojlera zapremine 3.000 litara za zagrevanje tzv. sanitarne tople vode.

BANKOVIĆ: Dolazi vreme kad ću ja da tužim

Finansijer je Evropska komisija – Direktorat za humanitarnu pomoć i civilnu zaštitu, a implementacioni partner na realizaciji aktivnosti Danski savet za izbeglice.

Do renoviranja je, vidi se iz zahteva budućeg korisnika objekata, Komesarijata za izbeglice i migracije, došlo iz razloga što „trenutno stanje objekta nije zadovoljavajuće“, a motel, prema ugovoru sa vlasnikom objekta Privrednim društvom za ugostiteljstvo Vranje d.o.o, treba da bude pretvoren u tranzitno-prihvatni centar za migrante.

D. D.  • Ostavi komentar