BANJA: Ovo ni Turci nisu radili

Eko Taxi Vranje

Perica Stojanović, vlasnik kafića «Alisa» u centru Vranjske Banje na trasi buduće pešačke zone, dobio je od Gradske opštine Vranjska Banja rešenje o rušenju svog objekta zbog izgradnje šetališta po projektu, saznaju InfoVranjske.– Rušenje je zakazano za petak 20. decembra u devet sati o čemu se raspredaju brojne kotraverze u Banji. Vlasnik tvrdi da to predstavlja «udar na privatno vlasništvo», a lokalna vlast «da je Stojanović zauzeo državno zemljište izgradnjom kafića i letnje bašte u visini od tri stepenika i zato vlast mora da reaguje da šetalište ne bi bilo «okrnjeno» u odnosu na projekat – objašnjava sagovornik InfoVranjskih iz Gradske opštine Vranjska Banja.

Po ovom izvoru, «Stojanović se na trasi budućeg šetališta najduže opirao nameri vlasti da ukloni deo njegovog objekta za koji tvrdi da je sagrađen na državnom zemljištu».

– Stojanović je tvrdio da njegovu privatnu imovinu nisu ugrožavali ni Turci, ni kraljevi, niokupatori, čak ni komunista Tito, pa ni Milošević i demokratski blok kada je bio na vlasti, ali da sada naprednjaci ne poštuju njegovu imovinu i najavljuje da je spreman da ide do Strazbura u borbi protiv neokomunista! Zato mu pojedini Banjčani predlažu da vrati priznanje 6. septembar koje mu je 2018. dodelila aktuelna vlast kao pioniru privatnog biznisa u Vranjskoj Banji – navodi sagovornik InfoVranjskih.

Izvor InfoVranjskih, ipak, tvrdi «da je lokalna javnost u Vranjskoj Banji podeljena kada se radi o rušenju Stojanovićevog objekta na šetalištu».

– Stojanović je, smatraju pojedini Banjčani, zauzeo jednim delom državno zemljište i ne može da bude izuzet od sudbine ostalih privatnika na parnoj, a posebno na neparnoj strani pešačke zone, pa vlast mora sve građane da stavi u jednakopravni položaj – ističe sagovornik InfoVranjskih.

Paralelno s mukama Stojanovića, radovi na izgradnji šetališta u Vranjskoj Bnji neprekidno traju od 9. jula ove godine iako su uveliko probili rok od sto dana oji je građanima obećao narodni poslanik Slaviša Bulatović.

Podsećamo, izgradnja pešačke zone u Vranjskoj Banji traje skoro 160 dana!

S. Kostić  • Ostavi komentar